18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Apple αντιμετωπίζει μήνυση ύψους 1,6 δισ. λιρών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Apple ίσως αντιμετωπίζει μια ακόμη αγωγή σχετικά με το σκόπιμο throttling των iPhone 6 και 6s, που έχει γίνει γνωστό ως batterygate.

Μιλάμε για μια αγωγή ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων λιρών και προέρχεται από τον Justin Gutmann για λογαριασμό χρηστών που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο που επηρεάζονται από το throttling της Apple στα iPhone 6 και 6s. Οι δικηγόροι του Gutmann υποστηρίζουν ότι η Apple απέκρυψε προβλήματα με τις μπαταρίες των παλαιότερων iPhone περιορίζοντας την απόδοσή τους.

Η Apple προσπαθεί να μπλοκάρει τη μήνυση προσφεύγοντας σε δικαστήριο του Λονδίνου. Οι δικηγόροι του Κουπερτίνο ισχυρίζονται ότι η αγωγή είναι «αβάσιμη» και ότι μόνο ένας μικρός αριθμός παλιών μπαταριών iPhone είναι ελαττωματικές, για τις οποίες η εταιρεία πρόσφερε, μάλιστα, δωρεάν αντικατάσταση μπαταριών.

Οι δικηγόροι του Gutmann επισημαίνουν τη διευθέτηση ομαδικής αγωγής από την Apple το 2020 στις ΗΠΑ ως απόδειξη ότι η εταιρεία ήταν ένοχη για το throttling των iPhone.

Η Apple, από την άλλη, επισημαίνει τη δημόσια συγγνώμη που εξέδωσε το 2017 και τις φθηνότερες αντικαταστάσεις μπαταριών που πρόσφερε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό