20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Alpine ολοκλήρωσε με επιτυχία το shakedown του A424

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετά από αρκετούς μήνες έρευνας και σχεδιασμού στα παρασκήνια, το αγωνιστικό της Alpine για τους αγώνες αντοχής πάτησε για πρώτη φορά πίστα. Μετά τις πρώτες συνεδρίες στον προσομοιωτή τον περασμένο Ιούλιο, το A424 πάτησε για πρώτη φορά πίστα για χαμηλής ταχύτητας γύρους στις αρχές Αυγούστου στα χέρια του Nicolas Lapierre, με το Γάλλο οδηγό να πιάνει ξανά το τιμόνι του αγωνιστικού την περασμένη Δευτέρα για το κανονικό shakedown στην πίστα του Paul Ricard για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι σε όλα τα συστήματα.

Την επόμενη μέρα, ξεκίνησαν οι βασικές δοκιμές στην πίστα των 5,8 χιλιομέτρων για τα κύρια εξαρτήματα του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του κιβωτίου ταχυτήτων, των φρένων και του συστήματος ψύξης, κατά τη διάρκεια ενός σφοδρού καύσωνα στη Γαλλία. Εν τω μεταξύ, ο 3,4 λίτρων V6 turbo κινητήρας που αναπτύχθηκε στο Viry-Châtillon έλαβε επίσης ιδιαίτερη προσοχή με έμφαση στη χαρτογράφηση.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας, τα stints έγιναν μεγαλύτερα προοδευτικά, γεγονός που επέτρεψε τη συλλογή πολύτιμων δεδομένων και την κατανόηση των ελαστικών της Michelin, καθώς την περασμένη Πέμπτη η ομάδα ολοκλήρωσε 30 γύρους και συνολικά όλες τις ημέρας κάλυψε πάνω από 1.000 χλμ. χωρίς σημαντικά θέματα.

Ο κινητήρας του Alpine A424 , μελετημένος και δοκιμασμένος στο δυναμόμετρο για αρκετούς μήνες, είναι στην τελική του διαμόρφωση χάρη στη συνεργασία με τη Mecachrome. Το A424 κινείται από έναν 3,4 λίτρων turbo V6 κινητήρα, απόδοσης 500 kW (675 ίπποι) και θα συνδυάζεται με ένα κιβώτιο ταχυτήτων της Xtrac.

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν σε πολλές πίστες, όπως το Motorland Aragon, τη Jerez και το Portimao.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό