17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Η Alpine ανεβαίνει στο Pikes Peak με την ομώνυμη A110 των 500 ίππων!

Ειδήσεις Ελλάδα

Ξέχνα  την A110 R. Το αγωνιστικό που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι η πιο ακραία A110 μέχρι σήμερα και η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται να είναι τόσο ακραία αφού θα χρησιμοποιηθεί στις 25 Ιουνίου στην θρυλική ανάβαση του Pikes Peak που λαμβάνει χώρα στο Colorado των Η.Π.Α. Η Alpine A110 Pikes Peak όπως είναι το όνομα της, είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του σχεδιαστικού τμήματος της γαλλικής μάρκας, με επικεφαλής τον Raphael Linari και της Signatech με προεξέχοντες τους Lionel Chevalier (τεχνικός διευθυντής) και Francois Letort (project manager) και έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι στην καλύτερη δυνατή θέση να αντιμετωπίσει την διαδρομή των 19.93 χιλιομέτρων και 156 στροφών προς την κορυφή της οροσειράς. Εξ ου και το εντυπωσιακό, άκρως λειτουργικό και πολύ επιθετικό bodykit που μεταμορφώνει όχι μόνο την εμφάνιση της Alpine A110 αλλά και την αεροδυναμική της καθώς παράγει όσο το δυνατόν περισσότερη downforce χωρίς να ξεφεύγει από τους κανονισμούς της “Time Attack 1” κατηγορίας.

Η A110 έχει διατηρήσει τις αναλογίες και το μεγαλύτερο μέρος του design της αλλά για την “Pikes Peak” οι Alpine και Signatech έπρεπε να ασπαστούν τα άκρα και να εξελίξουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο για την επίτευξη του χαμηλότερου χρόνου στην απαιτητική διαδρομή. Ένα πακέτο που μεταξύ άλλων, αποτελείται από ένα νέο splitter στο κάτω μέρος του εμπρός προφυλακτήρα, το οποίο εκτείνεται σε δύο μεγάλα deflectors στα πλαϊνά, νέα μαρσπιέ, νέους καθρέφτες που συμβάλλουν όσο περισσότερο μπορούν στην διαμόρφωση της ροής του αέρα και φυσικά, στην τεράστια αεροτομή και τον εξίσου μεγάλο διαχύτη στο πίσω μέρος. Το πτερύγιο που ξεκινά από το πίσω μέρος της καμπίνας και καταλήγει στην αεροτομή βοηθά στην ευστάθεια της αγωνιστικής Alpine ενώ το roof scoop στην οροφή τροφοδοτεί με φρέσκο αέρα τον κινητήρα της Alpine που έχει εξαιρετικά δύσκολο έργο λόγω και της μείωσης της πυκνότητας του αέρα όσο αυξάνεται το υψόμετρο. Η γαλλική μάρκα δεν αναφέρει πολλές λεπτομέρειες σχετικά αλλά υποθέτουμε πως η A110 Pikes Peak έχει διατηρήσει τον υπερτροφοδοτούμενο 1800άρη αλλά τον έχει αναβαθμίσει σημαντικά ώστε να παράγει περί τα 500 άλογα.

Στα χειριστήρια του νέου αγωνιστικού της γαλλικής μάρκας θα είναι ο νικητής του FIA R-GT Cup με την A110 Rally, Raphael Astier, ο οποίος θα οδηγήσει την “Pikes Peak” αρχικά σε δύο δοκιμαστικά (το ένα στο Drome και το άλλο στο Val Thorens) πριν πετάξει μαζί με την ομάδα στο Colorado Springs ώστε να δουλέψουν πάνω στις τελευταίες προετοιμασίες πριν τον αγώνα στις 25 Ιουνίου. Να σημειωθεί ότι ο Astier έχει ήδη συμμετάσχει στην θρυλική ανάβαση άλλες τέσσερις φορές και στην 3η του προσπάθεια, κατέγραψε χρόνο-ρεκόρ στην Time Attack 1 κατηγορία με μία Porsche 911 GT3 Cup Turbo. Με λίγα λόγια, η Alpine ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το βουνό με τις καλύτερες προϋποθέσεις, οπότε μένει να δούμε πώς θα τα καταφέρει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό