17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η όγδοη Χρυσή Μπάλα και τα ιστορικά ρεκόρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ποδοσφαιρικός μύθος του Λιονέλ Μέσι ολοκληρώθηκε στα γήπεδα του Κατάρ τον Δεκέμβριο του 2022. Ο Pulga οδήγησε την Εθνική Αργεντινής στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 1986 και όπως είναι λογικό, αναμένεται να παραλάβει ακόμη μία Χρυσή Μπάλα, όντας ο εκλεκτός του France Football για όγδοη φορά στην καριέρα του.

Μία επίδοση που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της σχετικής λίστας, αυξάνοντας την διαφορά από τον δεύτερο Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει πέντε και από τους Γιόχαν Κρόιφ, Μισέλ Πλατινί και Μάρκο Φαν Μπάστεν που έχουν από τρεις. Μία επίδοση που φαντάζει εξωπραγματική για κάθε υποψήφιο διάδοχό στο παρόν και στο μέλλον.

Ο Μέσι με την όγδοη ανακήρυξή του ως κορυφαίoς μίας ποδοσφαιρικής χρονιάς, θα καταρρίψει ακόμη δύο ρεκόρ. Ποια είναι αυτά;

*Θα γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος που κατακτά την Χρυσή Μπάλα με τρεις διαφορετικές ομάδες. Το πέτυχε με την Μπαρτσελόνα, την Παρί και την Ίντερ Μαϊάμι!

*Θα γίνει ο πρώτος που καταφέρνει να ψηφιστεί ως ο κορυφαίος του πλανήτη, έχοντας αγωνιστεί σε δύο διαφορετικές ηπείρους και ο μοναδικός που το έχει καταφέρει, αγωνιζόμενος εκτός Ευρώπης και συγκεκριμένα στην Αμερική.

Ποιός να συγκριθεί μαζί του;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό