22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η χρήση δέρματος στα αυτοκίνητα είναι προς όφελος του περιβάλλοντος!!!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η One 4 Leather, ένας παγκόσμιος όμιλος κατασκευαστών και προμηθευτών δέρματος αυτοκινήτων, ισχυρίστηκε ότι η χρήση δέρματος στα αυτοκίνητα ωφελεί τον πλανήτη. Δημοσίευσε δεδομένα που περιγράφουν ότι εάν η αυτοκινητοβιομηχανία σταματήσει να χρησιμοποιεί δέρμα εντελώς, 35 εκατομμύρια δέρματα θα πήγαιναν σε χώρους υγειονομικής ταφής, που σημαίνει ότι θα εκπέμπονται επιπλέον 644 εκατομμύρια κιλά CO2 ετησίως. Αυτό είναι το ίδιο με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου μέσου κινητήρα εσωτερικής καύσης 6,4 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων ή την οδήγηση της διαδρομής 66 πάνω από 1,6 εκατομμύρια φορές. Το δέρμα είναι υποπροϊόν της βιομηχανίας κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως επιβεβαιώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Άγριας Ζωής (WWF). Δεν εκτρέφονται βοοειδή για δορές. Το One 4 Leather αναφέρει ότι 331 εκατομμύρια βοειδή μεταποιούνται κάθε χρόνο από τη βιομηχανία κρέατος, δημιουργώντας πάνω από 2,18 δισεκατομμύρια m3 δερμάτων. Αυτό ισοδυναμεί με το διπλάσιο του όγκου του Έβερεστ. Με την παγκόσμια κατανάλωση βοείου κρέατος να αυξάνεται, η βιομηχανία δέρματος είναι ζωτικής σημασίας καθώς ανακυκλώνει δέρματα που διαφορετικά θα σαπίσουν στις χωματερές και θα εκπέμπουν δισεκατομμύρια τόνους CO2  κάθε χρόνο.

Η One 4 Leather εκτιμά ότι το 40% από τα 331 εκατομμύρια δέρματα (πάνω από 3,8 δισεκατομμύρια κιλά) πηγαίνουν σε χώρους υγειονομικής ταφής. Αυτό ισοδυναμεί με 6.650 (πλήρως φορτωμένα) Airbus A380. Από το υπόλοιπο 60%, η βιομηχανία δέρματος αυτοκινήτων παίρνει και επεξεργάζεται το 18%. Αν τοποθετηθούν από άκρη σε άκρη, τα δέρματα που σώζει η αυτοκινητοβιομηχανία από τους χώρους υγειονομικής ταφής, θα τυλίγονταν γύρω από τη γη 1,8 φορές. Εκτός από τον ρόλο που διαδραματίζει αυτή τη στιγμή η βιομηχανία δέρματος αυτοκινήτων στην εξοικονόμηση δερμάτων από τους χώρους υγειονομικής ταφής, το One 4 Leather καλεί τους κατασκευαστές να αυξήσουν τη χρήση του φυσικού υλικού. Η ομάδα σχολίασε, «Η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να κάνει τη διαφορά στον πλανήτη χρησιμοποιώντας περισσότερο δέρμα στα αυτοκίνητά της, μειώνοντας έτσι τον αριθμό των δερμάτων που πηγαίνουν χαμένα. Εάν η ζήτηση για δέρμα αυτοκινήτου αυξηθεί κατά μόλις 10%, θα εξοικονομηθούν 3,5 εκατομμύρια δέρματα από την υγειονομική ταφή. Αυτό είναι μια εξοικονόμηση άνω των 64 εκατομμυρίων κιλών CO 2 e και αρκετό δέρμα για 1,1 εκατομμύρια εσωτερικούς χώρους αυτοκινήτων.»
«Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θέλουν να προωθήσουν πιο πράσινες επιλογές στο δέρμα με τη μορφή υλικών PU και PVC. Ωστόσο, οι περισσότερες εναλλακτικές λύσεις δέρματος περιέχουν περισσότερο από 80% πλαστικό. Είναι η μικρή ποσότητα φυτικού ή λαχανικού (μανιτάρια, ανανάς, κάκτος) που προσελκύει τους τίτλους. Αυτά τα σύνθετα υλικά είναι δύσκολο και επί του παρόντος πολύ ακριβά στην ανακύκλωση, επομένως αναπόφευκτα θα καταλήξουν σε χώρους υγειονομικής ταφής».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό