17.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η Χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών σε εκδήλωση στα Σούρμενα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών πρόκειται να βρεθεί στα Σούρμενα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης στην Αθήνα για να συμμετάσχει στις καθιερωμένες εκδηλώσεις που διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Σουρμενών την εβδομάδα της Διακαινησίμου με κορύφωση την Κυριακή του Θωμά 12/5.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από την Τετάρτη 8 έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 και θα περιλαμβάνουν εκθέσεις, προβολές, παρουσίαση ιστορικών ντοκουμέντων, ποντιακό γλέντι, χορευτικά συγκροτήματα και τέλεση του Ταφικού Εθίμου.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πατρών θα εμφανιστεί την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024.

*Στο μεταξύ η εφηβική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών θα συμμετάσχει στην 31η Πολιτιστική Συνάντηση Παιδιών που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη της Καρδίτσας και διοργανώνεται από τον σύλλογο παραδοσιακών χορών «Καραγκούνα», ιδρυτικό μέλος του CIOFF® Greece.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην καρδιά της Ελλάδας, στην όμορφη Καρδίτσα από την Τετάρτη 15 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2024. Πρόκειται για μια πολιτιστική συνάντηση, η οποία ανήκει στα Φεστιβάλ του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος του CIOFF® (μη κερδοσκοπική παγκόσμια οργάνωση, επίσημος Εταίρος και διαπιστευμένος από την Επιτροπή της UNESCO ανεκτίμητης Πολιτιστικής Κληρονομιάς). Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Καρδίτσας, στο Δήμο Μουζακίου και στην ευρύτερη περιοχή.

Εκτός από την ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων Πατρών, θα συμμετάσχουν 35 περίπου παιδικές/εφηβικές ομάδες από το νομό της Καρδίτσας, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και από το εξωτερικό.

*Αυτή η συνάντηση δίνει την ευκαιρία σε παιδιά και νέους να συμμετάσχουν στη λαογραφία και τις παραδόσεις και να γίνουν μέρος της μεταφοράς της πολιτιστικής κληρονομιάς στις επόμενες γενιές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό