23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η τουρκική Togg επεκτείνεται στην Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Las Vegas μπορεί να απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα από την Τουρκία αλλά στο Consumer Electronics Show η τουρκική Togg αποκάλυψε το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της, το επόμενο μοντέλο στην γκάμα της και το επόμενο στάδιο της στρατηγικής της ταυτόχρονα. Η τουρκική start-up που ιδρύθηκε μόλις το 2018 δεν δραστηριοποιείται εκτός της εγχώριας αγοράς της όπου από τα μέσα του 2023 περίπου προσφέρει το T10X, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV μήκους 4.6 μέτρων όμως όλα αυτά θα αλλάξουν σύντομα καθώς η εταιρία αποκάλυψε στο CES το αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν T10F και ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τις επιχειρήσεις της και στην Ευρώπη.

Καταρχάς, το T10F. Εμφανισιακά είναι σαφές ότι ανήκει στην οικογένεια της Togg καθώς μοιράζεται αρκετά στοιχεία με το T10X, όπως τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα εκατέρωθεν της “κλειστής” γρίλιας, οι λιτές γραμμές που συνδυάζονται με πτυχώσεις που χαρίζουν χαρακτήρα και ενδιαφέρον στο αμάξωμα και τα επίσης λεπτά φανάρια στο πίσω μέρος που ενώνονται οπτικά αλλά και φυσικά με μία ενιαία μπάρα LED η οποία έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια στο πιο… μοδάτο αξεσουάρ για τους κατασκευαστές ανεξαρτήτως εθνικότητας ή κατηγορίας. Στα highlights του ηλεκτρικού fastback δεν γίνεται να μην αναφέρουμε τις κάμερες που αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς καθρέπτες και τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος και στην αίσθηση της ευρυχωρίας.

Όχι ότι το Togg T10F αντιμετωπίζει κάποιο θέμα στον συγκεκριμένο τομέα. Στο εσωτερικό παρατηρούμε την γιγαντιαία οθόνη 29 ιντσών που χρησιμοποιείται για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης και σε συνδυασμό με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 12.3 ιντσών καλύπτουν σχεδόν ολόκληρο το πλάτος της καμπίνας και μία επιπλέον οθόνη 8 ιντσών λίγο χαμηλότερο όπου φιλοξενούνται τα χειριστήρια για το σύστημα κλιματισμού και άλλες υπολειτουργίες του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την εταιρία δε, το T10F προσφέρει 500 λίτρα για τις αποσκευές των επιβατών ενώ οι υποψήφιοι πελάτες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο κινητήρια σύνολα, ένα πισωκίνητο όπου ο μοναδικός ηλεκτροκινητήρας παράγει 218 ίππους και 350 Nm ροπής και ένα τετρακίνητο με δύο ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής ισχύος 435 ίππων και 700 Nm ροπής. Η μεγάλη μπαταρία 88.5 kWh (πιθανότατα με τον βασικό ηλεκτροκινητήρα) παρέχει αυτονομία της τάξης των 600 χιλιομέτρων ενώ διαθέσιμη θα είναι και μία μικρότερη 52.4 kWh ικανή για 350 χιλιόμετρα ανάμεσα στις φορτίσεις. Φορτίσεις οι οποίες θα μπορούν να γίνονται με ρυθμό έως 180 kW που σημαίνει ότι η αναπλήρωση του φορτίου από το 20 στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας θα διαρκεί λιγότερο από 30 λεπτά.

Τέλος, όσον αφορά στα πλάνα επέκτασης της Togg εκτός της εγχώριας αγοράς της, η πρώτη χώρα/αγορά που θα γίνουν διαθέσιμα τα T10X και T10F εκτός της Τουρκίας θα είναι η Γερμανία, πιθανότατα μέχρι τα τέλη του 2024 ενώ γρήγορα θα ακολουθήσουν η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Σουηδία. Σαφές χρονοδιάγραμμα για τις τέσσερις τελευταίες δεν έχουμε αλλά η Togg δεν έχει χρόνο για χάσιμο αν θέλει να πετύχει τον στόχο της που δεν είναι άλλος από την πώληση 1 εκατομμυρίου αυτοκινήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη μέχρι το 2032. Όπλα της σε αυτή την προσπάθεια θα είναι το value-for-money που εκφράζεται μέσα από την προσφορά κορυφαίας τεχνολογίας, κορυφαίας ασφάλειας, χώρων και επιδόσεων σε προσιτή τιμή που λογικά θα ξεκινά από τα €45.000 περίπου και θα καταλήγει στα €60.000. Το θέμα είναι αν θα πείσει το αγοραστικό κοινό να επενδύσει σε ένα εκ των T10F ή T10X έναντι των προτάσεων παραδοσιακών κατασκευαστών…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό