16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η τηλεργασία μπορεί να «σβήσει» 1,3 τρισ. από την αξία των ακινήτων έως το 2030 (Infographic)

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην μετά πανδημία εποχή, οι περισσότερες πτυχές της ζωής έχουν επιστρέψει στην «κανονικότητα». Το μόνο που φαίνεται να έχει αλλάξει για τα καλά είναι ο κόσμος της εργασίας. Τρεισήμισι χρόνια μετά τη μαζική «φυγή» από το γραφείο, οι εταιρείες, οι υπάλληλοι και οι κυβερνήσεις εξακολουθούν να ψάχνουν το πώς να προσαρμοστούν στο νέο υβριδικό μοντέλο της εταιρικής ζωής. Οι διαφορές μεταξύ των ηπείρων και των πολιτισμών είναι έντονες, με τους Ασιάτες και τους Ευρωπαίους εργαζόμενους να έχουν επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στα γραφεία τους πολύ πιο γρήγορα από τους ομολόγους τους στην Αμερική.

Σε κάθε περίπτωση όμως η τηλεργασία μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και οι επιπτώσεις είναι τεράστιες και στο real estate. Το McKinsey Global Institute εκτιμά ότι οι αλλαγές αυτές που έφερε η πανδημία στο μοντέλο εργασίας θα μπορούσαν να «σβήσουν» έως και 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια της αξίας των ακινήτων στις μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο έως το 2030.

Σε ένα infographic η Ναυτεμπορική παρουσιάζει την εκτιμώμενη πτώση της ζήτησης για χώρους γραφείου σε μεγάλες πόλεις ανά τον κόσμο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό