18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Τζαμπέρ δημοπρατεί ρακέτα για να βοηθήσει τη χώρα της

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ονς Τζαμπέρ, η τενίστρια η οποία στις αρχές Ιουλίου έγινε η πρώτη γυναίκα από την Αραβία που προκρίθηκε στα προημιτελικά του Wimbledon, δημοπρατεί μια ρακέτα για να βοηθήσει τη χώρα της στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Είναι για καλό σκοπό. Δεν μπορώ να μείνω άπραγη βλέποντας την χώρα μου να περνά δύσκολες καταστάσεις», έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram η Τζαμπέρ, η οποία βρίσκεται στο Νο 23 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Τζαμπέρ πρόσθεσε ότι στο ποσό που θα συγκεντρώσει από την πώληση της ρακέτας θα προσθέσει και δικά της χρήματα.

Ως τιμή εκκίνησης για τη ρακέτα της τα 2.000 δηνάρια (περίπου 610 ευρώ) θεωρήθηκαν ελάχιστα κι έτσι λίγες ώρες αργότερα η τιμή είχε φτάσει κοντά στα 5.000 ευρώ.

Μ΄ αυτή τη ρακέτα η Τζαμπέρ νίκησε κατά σειρά στο Λονδίνο τις Βίνους Ουίλιαμς, Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα και Ίγκα Σβιάτεκ. Όπως ανακοίνωσε η Τυνήσια πρωταθλήτρια, η άτυπη δημοπρασία θα λήξει αύριο (14/07).

Στόχος της είναι να συγκεντρώσει ένα ποσό αρκετό για την αγορά μία κλίνης εντατικής θεραπείας για ένα νοσοκομείο σε μια περιοχή της Τυνησίας.

Τα δημόσια νοσοκομεία της Τυνησίας αντιμετωπίζουν σήμερα μια άνευ προηγουμένου εισροή ασθενών και δεν μπορούν πια να καλύψουν όλες τις ανάγκες, λόγω έλλειψης προσωπικού και εξοπλισμού.

Η Τυνησία, η οποία έχει το «υψηλότερο» ποσοστό θνησιμότητας Co-19 στην περιοχή, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, επί του παρόντος μετρά περισσότερους από 16.000 θανάτους, από τα 12 εκατομμύρια κατοίκων της χώρας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό