17.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η τελευταία νέα άφιξη του 2023 είναι sexy, fun και φέρνει Ιαπωνία, Ταϊλάνδη & Κίνα στο ίδιο τραπέζι

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Wild Poppies μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας και ενώνει τα ultra-tasty πιάτα του Σπύρου Μαυροειδή με απίθανα cocktails, ωραίες μουσικές και υπέροχα fun vibes.

Υπάρχουν μερικά μαγαζιά που τσεκάρουν όλα τα σωστά κουτάκια από την πρώτη στιγμή, που σε κάνουν να νιώθεις πως «εδώ θα περάσω καλά απόψε», που σου μεταφέρουν τα vibes τους από το λεπτό που θα περάσεις την πόρτα τους. Αυτό είναι αποτέλεσμα πολλών διαφορετικών παραγόντων και δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί εντελώς εσκεμμένα, μερικές φορές, πέρα από την εμπειρία της ομάδας ενός μαγαζιού που φυσικά είναι τεράστιας σημασίας, χρειάζεται να βοηθήσει και ο χώρος, η ενέργεια, η τύχη αν θες. Μετά όμως από την πρώτη αίσθηση, που έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά, έρχονται και όλες οι πρακτικές λεπτομέρειες για να επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν την αρχική σου άποψη. Για να μη σε κουράζω άλλο με τις θεωρητικές προσεγγίσεις μου, στο ολοκαίνουριο Wild Poppies το φαγητό, τα cocktails, μουσική και διακόσμηση έρχονται, όχι απλώς να επιβεβαιώσουν, αλλά να απογειώσουν την αρχική σου ιδέα πως «ναι, εδώ θα περάσουμε πολύ όμορφα!».

Δύο ολοκαίνουρια cookbooks γίνονται το καλύτερο δώρο για τις γιορτές

Καταρχάς να πούμε πως το ολοκαίνουριο restaurant bar, ή bar restaurant νομίζω εν προκειμένω, βρίσκεται στη μικρή στοά της Σταδίου που κάποτε συναντούσαμε το Kitty Cat, και ακόμη πιο κάποτε το Far East, που το Wild Poppies έχει κάνει δική του όσο ποτέ πριν. Ατμοσφαιρικός, κάπως μυστηριακός και πολύ sexy, ο χώρος έχει μεταμορφωθεί πλήρως με την pan Asian φιλοσοφία της κουζίνας του να αντανακλάται εν μέρη και στη διακόσμησή του, η οποία όμως συνάμα έχει και κάτι το μητροπολιτικό.

Ο πιο γλυκός οδηγός για τα Χριστούγεννα μας πάει βόλτα στα ωραιότερα ζαχαροπλαστεία της πόλης

Τροπικά ψάρια και καρχαρίες κοσμούν τους σωστά φωτισμένους τοίχους, δύο μεγάλες μπάρες ορίζουν το χώρο, τραπέζια και stands σε σωστές αποστάσεις συνδιαλέγονται με cozy γωνιές με καναπέδες σε διαφορετικά επίπεδα και ένα πανέμορφα ζωγραφισμένο ταβάνι ολοκληρώνει το παζλ. Παράλληλα η ίδια η στοά βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με το εσωτερικό μέσα από τεράστια παράθυρα που ανοίγουν και ουσιαστικά ενοποιούν τους δύο χώρους, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό για τους θερινούς μήνες στην πόλη.

https://www.instagram.com/p/C1FdzmvLL-H/

Στην κουζίνα ο εξαιρετικά ταλαντούχος και πάντα νόστιμος Σπύρος Μαυροειδής βρίσκεται απολύτως στο στοιχείο του, σχεδιάζοντας πιάτα που ενώνουν τα αγαπημένα του στοιχεία από Ιαπωνία, Ταϊλάνδη και Κίνα. Φυσικά το fusion αυτό γίνεται μέσα από τη δική του δημιουργική ματιά, η οποία διατηρεί τα βασικά της χαρακτηριστικά για τα οποία και τον αγαπάμε τόσο, γιατί ο Σπύρος μαγειρεύει πάντα γευστικά, πάντα έντονα και πάντα ενδιαφέροντα. Εδώ λοιπόν έχει πάρει χαρακτηριστικά πιάτα από τις παραπάνω κουζίνες και τα έχει προσαρμόσει στη δική του pan Asian φιλοσοφία, καταλήγοντας ένα μενού με αρκετές επιλογές ώστε να μη βαριέσαι αλλά όχι και τόσες ώστε να σε μπερδεύουν. Το concept είναι ξεκάθαρα to share, με το ίδιο το Wild Poppies, τη μουσική, την ατμόσφαιρα και τα εξαιρετικά cocktails του να δένουν απόλυτα με αυτή τη λογική.

Εμείς φυσικά και δοκιμάσαμε σχεδόν τα πάντα και, όπως πάντα, σου ξεχώρισα αυτά που κατά την δική μου προσωπική άποψη είναι απόλυτα must-taste! Αρχής γενομένης με τα ρολάκια τόνου με kizami mayo, avocado και πίκλα jalapenos, αρκετά spicy ομολογουμένως, αλλά πεντανόστιμα και πολύ ταιριαστά με το άκρως εξωτικό Shinshou cocktail που απολάμβανα με Midori λικέρ και ανανά.

Πολύ καλό, τέλεια ισορροπημένο και με ωραίες οξύτητες το ceviche μυλοκόπι με yuzu leche, κουμκουάτ και kaffir lime, που νομίζω πως το φρέσκο κρεμμύδι και οι πιπερίτσες του έδιναν αυτό το έξτρα boost που το απογείωνε.

Δεν πρέπει με τίποτα να φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις την Thai Salad με φασολάκια, που μπορεί οπτικά να μην έχει ύφος πρωταγωνίστριας είναι όμως τόσο δροσερή και φρέσκια που κερδίζει απευθείας τις εντυπώσεις. Τα σωστά βρασμένα φασολάκια που κρατάνε ακόμη στο στόμα έχουν περιχυθεί με fish sauce και έχουν αναμειχθεί με chilli και μέντα και το σύνολο είναι εξαιρετικό. Και μια και λέμε για σαλάτες, στην ίδια κατηγορία του must εντάσσω και την nam tok με μοσχαρίσιο strip loin, shiso και σαρκώδη μανιτάρια που είχε μία φινετσάτη και συνάμα εξίσου γήινη διάσταση και πάρα πολύ μου άρεσε.

Ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες και οι gyozas με χοιρινό, μανιτάρι, kizami wasabi και ponzu, που ήταν σχεδόν comfortly νόστιμες και αποτελούν εξαιρετική bar food πρόταση, όπως άλλωστε και τα mini chicken bao burgers, με kimchi, daikon και τραγανό κρεμμύδι, που επίσης συγκαταλέγονται στα spicy πιάτα και σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις των εντάσεων. Πεντανόστιμα μέσα στην φαινομενική τους απλότητα τα sticks κοτόπουλου satay με κίτρινο κάρυ, σόγια, ginger και γάλα καρύδας.

Επίσης πολύ νόστιμα και με μεστή γεμάτη γεύση τα Thai Noodles με γαρίδες, σκόρδο, pak choi και σως σόγιας, που κατά τη γνώμη μου μπορούν εύκολα να αποτελέσουν και το πολύ χορταστικό κυρίως πιάτο σου, εάν νιώθεις πως χρειάζεσαι οπωσδήποτε ένα δικό σου.

Στα όντως κυρίως πιάτα -ή «μεγάλα» όπως περιγράφονται στο μενού, το οποίο μου έκανε εντύπωση γιατί και τα άλλα καθόλου «μικρά» δεν είναι- το Thai Green Curry με μοσχάρι, μελιτζάνα, βασιλικό και γάλα καρύδας, εκτός από εξαιρετικά insta-worthy, είναι πολύ νόστιμο και σωστά έντονο, όπως και το τέλεια ψημένο short ribs με yuzukosho και πιπεριές padron που συνοδευόταν από μία green curry sauce και ανεπιφύλακτα θα το σύστηνα σε κάθε meat lover που νιώθει πως δεν θέλει να αρκεστεί μόνο στη λογική to share και επιθυμεί να ολοκληρώσει την εμπειρία του με ένα πολύ καλό κρέας.

Στα γλυκά, ως γνωστή και ορκισμένη λάτρης σοκολάτας, δεν μπορώ παρά να επαινέσω μετά παρρησίας το κολασμένο choco moelleux με κρέμα anglaise, ένα τραγανό τουίγ από κακάο και πληθωρικό παγωτό φιστίκι.

Info: Σταδίου 7, Αθήνα, 2103233334

Για να βλέπεις τα πράγματα τη στιγμή που συμβαίνουν και για backstage υλικό συντονίσου με το @kounelly στο IG.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό