16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η τακτική ‘Grey Wiggle’ του γκολκίπερ Ρέντμεϊν που έστειλε την Αυστραλία στο Κατάρ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μεταξύ Αυστραλίας και Περού κρίθηκε στα πέναλτι (0-0 κ.δ., 0-0 παρ., 5-4 πέναλτι) και μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο τερματοφύλακας των Καγκουρό, Άντριου Ρέντμειν με μια πονηρή κίνηση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας που τον έκανε viral.

Η εθνική Αυστραλίας κατάφερε από τη διαδικασία των πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια., 0-0 παράταση, 5-4 πέναλτι) κόντρα στο Περού το βράδυ της Δευτέρας (13/06) να πάρει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο του 2022. Εκεί θα βρεθεί στο τέταρτο γκρουπ μαζί με τη Γαλλία, τη Δανία και την Τυνησία.

Το παιχνίδι, μετά από το ισόπαλο 0-0 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση, οδηγήθηκε στα πέναλτι. Ο προπονητής των Socceroos, Γκρέιχαμ Άρνολντ, έβαλε κάτω από τα γκολπόστ τον δεξιοτέχνη στα πέναλτι, Άντριου Ρέντμεϊν. Πήρε τη θέση του Μάθιου Ράιαν στις καθυστερήσεις του έξτρα ημιώρου με την απόφασή του να ανταμείβεται.

Ο έμπειρος γκολκίπερ χρησιμοποιεί μία τακτική για την αντιμετώπιση των πέναλτι, “χορεύοντας” για να αποδιοργανώσει τον αντίπαλό του, γνωστή ως “Grey Wiggle”. Την ίδια ώρα, ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου, διακρίνει τον 33χρονο γκολκίπερ να πετάει μακριά από τις διαφημιστικές μπάρες ένα χαρτάκι με οδηγίες αντιμετώπισης των πέναλτι της Αυστραλίας, το οποίο κρατούσε όλη την διάρκεια της διαδικασίας κρυμμένο κάτω από μία πετσέτα σε ένα μπουκάλι νερού ο Περουβιανός τερματοφύλακας, Πέδρο Γκαλέσε.

Αυτή η πονηρή κίνηση φαίνεται πως ήταν καταλυτική για τη νίκη της Αυστραλίας, αφού τα επόμενα πέναλτι ήταν εύστοχα. Η τελευταία ευκαιρία του Περού αποδείχθηκε άστοχη, αφού ο Ρέντμεϊν απέκρουσε την τελευταία εκτέλεση του Βαλέρα και χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του.

O 33χρονος τερματοφύλακας πάντως δεν θέλησε να πάρει τα εύσημα για αυτή τη νίκη, τονίζοντας ότι η προσπάθεια ήταν ομαδική : “Δεν πρόκειται να αναλάβω τα εύσημα για αυτό. Τα αγόρια έτρεξαν εκεί έξω για 120 λεπτά. Είναι μια ομαδική προσπάθεια. Δεν είμαι ήρωας. Απλώς έπαιξα τον ρόλο μου όπως όλοι οι άλλοι απόψε.”

Σε δηλώσεις του, ο προπονητής της Αυστραλίας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι παίκτες του: “Στο τέλος της ημέρας είναι το στρίψιμο του νομίσματος. Είτε δεξιά, είτε αριστερά. Είμαι τόσο περήφανος για τους παίκτες. Πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι πέρασαν αυτά τα αγόρια για να φτάσουν εδώ, ήταν τόσο δύσκολο, όλη η πορεία. Ο τρόπος που επικεντρώθηκαν σε αυτό, ο τρόπος που αφοσιώθηκαν, λαμπρός”.

Από την πλευρά του, ο Ρικάρντο Γκαρέκα, εκλέκτορας του Περού, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του και πόσο πληγωμένοι νιώθουν οι παίκτες του με τον αποκλεισμό, τονίζοντας ότι όλοι ήθελαν να αποφύγουν τη διαδικασία των πέναλτι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό