18.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ρεάλ επισημοποίησε την αποχώρηση του Μπενζεμά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η φημολογία των τελευταίων ημερών, που άγγιζε το όριο της βεβαιότητα, επαληθεύτηκε: ο Καρίμ Μπενζεμά αποχωρεί από τη Ρεάλ Μαδρίτης για να συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβία.

Η αραβική χώρα πρόσφερε διετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 200 εκ. ευρώ, κι αυτή την πρόταση ουδείς ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να αρνηθεί, πόσο μάλλον όταν είναι 35 ετών.

Ο Μπενζεμά ζύγισε θετικά και αρνητικά, δέχτηκε την πρόταση και ζήτησε την αποχώρησή του από τη «Βασίλισσα», που το ανακοίνωσε σήμερα (4/6) επίσημα.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης και ο αρχηγός μας, Καρίμ Μπενζεμά, συμφώνησαν να τερματίσουν τη λαμπρή και αξέχαστη περίοδο του ως παίκτης του συλλόγου μας. Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να δείξει την ευγνωμοσύνη της και όλη της τη στοργή σε κάποιον που είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους μας», ανέφερε -μεταξύ άλλων- το δελτίο Τύπου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

«Η καριέρα του Καρίμ Μπενζεμά στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν παράδειγμα συμπεριφοράς και επαγγελματισμού και εκπροσώπησε τις αξίες του συλλόγου μας. Ο Καρίμ Μπενζεμά κέρδισε το δικαίωμα να αποφασίσει για το μέλλον του».

Comunicado Oficial: Benzema.#RealMadrid.

— Real Madrid C.F. (@realmadrid) June 4, 2023

Ο Μπενζεμά αφίχθη στη Μαδρίτη το 2009 από την Ολιμπίκ Λιόν έναντι 35 εκατομμυρίων ευρώ και σταδιακά έγινε ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της Ρεάλ και αρχηγός της.

Κάτοχος 5 Champions League, ρεκόρ για Γάλλο παίκτη, κατάκτησε τη Χρυσή Μπάλα τον περασμένο Οκτώβριο. Ο Μπενζεμά φεύγει για να ενταχθεί στην Αλ Ιτιχάντ και να ενισχύσει το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, όπου ήδη αγωνίζεται ο πρώην συμπαίκτης του Κριστιάνο Ρονάλντο, ποδοσφαιριστής της Αλ Νασρ από τον Δεκέμβριο του 2022.

Στους δύο θρύλους της Ρεάλ Μαδρίτης είναι αρκετά πιθανό να προστεθεί επίσης ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος έλαβε προσφορά 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για δύο χρόνια, προκειμένου να ενταχθεί στην Αλ Χιλάλ.

Ένα ασύλληπτο ποσό για μια νέα αρχή στη Σαουδική Αραβία, η οποία δίνει γη, ύδωρ, αλλά και πολύ… πετρέλαιο όπως φαίνεται, προκειμένου να στρέψει πάνω της το παγκόσμιο ενδιαφέρον και να το χρησιμοποιήσει ως πλεονέκτημα για να διεκδικήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό