22.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η πρόσφατη κακοκαιρία έφερε την 4η πιο εκτεταμένη χιονοκάλυψη από το 2005

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ένα τέταρτο της της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας καλύφθηκε από χιόνι με το πέρασμα της κακοκαιρίας το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, στις 22 Ιανουαρίου, περίπου το 21% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας ντύθηκε με λευκό πέπλο, σύμφωνα με τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα για τη χιονοκάλυψη στη χώρα μας, και το ποσοστό αυτό αποτελεί την τέταρτη πιο εκτεταμένη χιονοκάλυψη για αυτή την περίοδο του έτους, από το 2005.

Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το ποσοστό χιονοκάλυψης ξεπέρασε τον μέσο όρο της περιόδου 2004-2023 για το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

❄️ Η έκταση της χιονοκάλυψης στην Ελλάδα – 22 Ιανουαρίου 2024

❄️🛰️ Τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα για τη χιονοκάλυψη στη χώρα μας στις 22/01 δείχνουν ότι περίπου το 21% της χερσαίας έκτασης της Ελλάδας καλύπτονται με χιόνι@NSIDC

Άρθρο: https://t.co/uDWwaagnxm pic.twitter.com/OdG0xEp5dQ

— meteo.gr – Ο καιρός (@meteogr) January 24, 2024

Υπενθυμίζεται πως η πρόσφατη κακοκαιρία έθεσε σε… λευκή πολιορκία σχεδόν τη μισή χώρα, αφού σκέπασε με χιόνι πολλές ορεινές και ημιορεινές περιοχές, από τη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία και Θράκη) έως την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Φθιώτιδα.

Για αρκετές ώρες ίσχυσαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας σε δρόμους που είχαν πρόβλημα με χιόνι και παγετό ενώ στη βόρεια Ελλάδα έκλεισαν και σχολεία την Δευτέρα (22/01) λόγω των καιρικών φαινομένων. 

Επίσης, ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας, εκτός από το χιόνι και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ήταν οι θυελλώδεις άνεμοι που επέφεραν απαγορευτικό απόπλου αλλά και πτώσεις δέντρων, ακόμη και σε περιοχές της Αττικής όπως το Νέο Ηράκλειο, την Παλλήνη, την Ιπποκράτειο Πολιτεία και την Αγία Παρασκευή.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό