16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η πλατφόρμα που κρατά ασφαλή τα δεδομένα σου

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Samsung Knox είναι μια προηγμένη και ισχυρή λύση ασφαλείας που προσφέρει η Samsung για να καλύψει τις ανάγκες ασφαλείας των ιδιωτών και των επαγγελματιών που αναζητούν προστασία για τα αποθηκευμένα στη συσκευή τους δεδομένα. Το σύστημα ασφαλείας αναπτύχθηκε από τη Samsung, είναι προεγκατεστημένο στις Galaxy συσκευές της Samsung1 στη βασική του μορφή.

Εάν έχετε αγοράσει κάποια συσκευή της Samsung ή έχετε δει σχετικές διαφημίσεις τα τελευταία χρόνια, μπορεί να έχετε παρατηρήσει την επωνυμία “Secured by Knox”. Βρίσκεστε στο σωστό μέρος αν δεν γνωρίζετε τι σημαίνει και πώς προστατεύει τα δεδομένα σας. Ας δούμε, λοιπόν, τι είναι το Samsung Knox και πώς προστατεύει τα δεδομένα σας από υποκλοπή και hacking.

Τι είναι το Samsung Knox

Το Samsung Knox λανσαρίστηκε ως μία εταιρική πρόταση από τη Samsung, δίνοντας τη δυνατότητα στους εργαζόμενους των εταιρειών να χρησιμοποιούν το ίδιο τηλέφωνο για προσωπική και επαγγελματική χρήση, επιτρέποντάς τους να αποθηκεύουν τα δεδομένα της εταιρείας τους μέσα σε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον.

Αν και το Samsung Knox αρχικά ήταν μια πλατφόρμα ασφαλείας, εξελίχθηκε χάρη στο επιπρόσθετα προϊόντα του σε μια πλήρη λύση UEM (Unified Endpoint Management), που επιτρέπει στις εταιρείες να ελέγχουν τις ενημερώσεις των εκδόσεων του λειτουργικού συστήματος, να βλέπουν αναλυτικά στοιχεία των συσκευών σε βάθος, να παρέχουν πρακτική αντιμετώπιση προβλημάτων εξ αποστάσεως, να διαχειρίζονται τη διαμόρφωση των συσκευών, να αναπτύσσουν αυτοματοποιημένη καταχώρηση των συσκευών και πολλά άλλα.

Η πλατφόρμα επιτρέπει στους διαχειριστές των τμημάτων ΙΤ να αναπτύσσουν υπηρεσίες ασφαλείας που ανταποκρίνονται στα κυβερνητικά πρότυπα, όπως είναι η hardware-based ασφάλεια, η παρακολούθηση και ο έλεγχος των συσκευών και η διαχείριση των πιστοποιητικών. Η πλατφόρμα Samsung Knox έχει ανταποκριθεί στις αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας που έχουν τεθεί από κυβερνήσεις και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και κατέχει πάνω από 60 πιστοποιήσεις σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας και άλλων χωρών.

Όσο η πλατφόρμα ωρίμαζε, η Samsung λάνσαρε και την πλατφόρμα Secured by Knox, η οποία προσφέρει την ίδια ασφάλεια αμυντικού επιπέδου στις συσκευές των χρηστών. Σήμερα, όταν αγοράζετε ένα smartphone Samsung Galaxy, θα συναντήσετε το σήμα Secured by Knox στο κουτί. Αυτό σημαίνει ότι τα δεδομένα της συσκευής σας προστατεύονται από την πλατφόρμα Samsung Knox.

Επιπρόσθετα, οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από τα 8 προαιρετικά διαθέσιμα προϊόντα που «κουμπώνουν» επάνω στην πλατφόρμα Samsung. Πρόκειται για τα Knox Guard, Knox Mobile Enrollment, Knox Platform for Enterprise, Knox Manage, Knox Asset Intelligence, Knox E-FOTA, Knox Capture και Knox Configure2, κάθε ένα εκ των οποίων εξυπηρετεί πιο εξειδικευμένες ανάγκες, ανάλογα φυσικά αν τις χρειάζεται πραγματικά ο χρήστης. Για παράδειγμα, το Knox Guard προσφέρει απομακρυσμένο έλεγχο των συσκευών, για τη μείωση των οικονομικών κινδύνων και την προστασία των περιουσιακών στοιχείων, ενώ το Knox Configure είναι μια εξαιρετική λύση για την διαμόρφωση της συσκευής (εμφάνιση, εφαρμογές κλπ.) με βάση την φιλοσοφία, την αισθητική και τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης. 

Πως λειτουργεί το Samsung Knox

Το Samsung Knox αξιοποιεί έναν συνδυασμό δικλείδων ασφαλείας hardware και software για την προστασία της συσκευής σας από παραβιάσεις, επιθέσεις hacking, όπως ιούς και κυβερνοεπιθέσεις, κλοπή ή απώλεια της συσκευής και φυσικά, από ανθρώπινα λάθη. Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του Samsung Knox είναι ότι τίθεται σε λειτουργία μόλις ενεργοποιήσετε το smartphone σας για πρώτη φορά και παρέχει αυτήν την προστασία σε πραγματικό χρόνο για όλα τα δεδομένα σας.

Το Samsung Knox χρησιμοποιεί το αξιόπιστο hardware-based περιβάλλον των επεξεργαστών ARM που τροφοδοτούν τις συσκευές σας. Κάθε επεξεργαστής ARM έχει ενσωματωμένο έναν αξιόπιστο τομέα που ονομάζεται TrustZone. Το TrustZone είναι ένα ασφαλές περιβάλλον που τρέχει ένα ξεχωριστό από το Android λειτουργικό σύστημα. Διαχωρίζεται από το υπόλοιπο σύστημα για να διασφαλιστεί ότι οι ευπάθειες στο κύριο λειτουργικό σύστημα (Android) δεν επηρεάζουν την ασφάλεια του συγκεκριμένου περιβάλλοντος.

Το γεγονός αυτό καθιστά το Samsung Knox ένα ιδανικό σύμμαχο για τις επιχειρήσεις που επιλέγουν τις Galaxy Enterprise Edition3 συσκευές για τους εργαζομένους. Οι τελευταίες επωφελούνται μεταξύ άλλων και από την ενσωματωμένη, δωρεάν για το πρώτο έτος, Knox Suite, μιας ακόμα πιο εξειδικευμένης λύσης που παρέχει 6 ξεχωριστά εργαλεία προστασίας (Knox Mobile Enrollment, Knox Platform for Enterprise, Knox Manage, Knox Asset Intelligence, Knox E-FOTE και Knox Capture), η ομάδα IT αποκτά βαθιά γνώση και έχει τον πλήρη έλεγχο για την προστασία όλων των ευαίσθητων δεδομένων όπως έγγραφα, φωτογραφίες, s, passwords, βιομετρικά στοιχεία κλπ., ούτως ώστε να προετοιμάζουν τις συσκευές σε υψηλό βαθμό προτού αυτές φτάσουν στα χέρια των χρηστών. Επιπλέον, οι συσκευές Galaxy Enterprise Edition καλύπτονται για έως 5 χρόνια με εγγυημένες λήψης ειδοποιήσεων των ενημερώσεων ασφαλείας.

Κάθε επιχείρηση που παίρνει στα σοβαρά την ασφάλεια των εταιρικών, αλλά και των προσωπικών δεδομένων των εργαζόμενων της, μπορεί να χτίσει μια στιβαρή mobile στρατηγική επιλέγοντας συσκευές Galaxy Enterprise Edition. Και χάριν στην πλατφόρμα Samsung Knox απολαμβάνει μια κορυφαίου επιπέδου προστασία με ταυτόχρονη εύκολη απομακρυσμένη διαχείριση.

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε in each article

Το Samsung Knox πληροί με επιτυχία τις αυστηρές απαιτήσεις ασφαλείας που έχουν τεθεί από κυβερνήσεις και μεγάλες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας στους επιχειρηματικούς χρήστες μια ισχυρή λύση ασφάλειας για κινητά. – https://www.samsungknox.com/en/knox-platform/knox-certifications Το Knox Guard απαιτεί τριετή συνδρομή. Τα Knox Manage, Knox Asset Intelligence, Knox E-FOTA, Knox Capture, Knox Configure και το Knox Suite απαιτούν ετήσια συνδρομή.Η διαθεσιμότητα του Enterprise Edition μπορεί να διαφέρει ανά μοντέλο και περιοχή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό