21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά βιογραφική ταινία όλων των εποχών

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ταινία «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν, μία από τις πιο πολυσυζητημένες του καλοκαιριού, πέτυχε ένα ακόμη ρεκόρ, κατακτώντας την κορυφή ως η πιο επιτυχημένη βιογραφική όλων των εποχών, ξεπερνώντας σε εισπράξεις τα 900 εκατ. δολάρια.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, η ταινία με τον Ιρλανδό ηθοποιό Κίλιαν Μέρφι να υποδύεται τον φυσικό Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ -«πατέρα της ατομικής βόμβας», πρόσθεσε σε εισπράξεις 12,8 εκατ. δολάρια με 10,7 εκατ. δολάρια να καταγράφονται στο εξωτερικό και 2,1 εκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ.

Μετά από εννέα εβδομάδες προβολής, η ταινία της Universal συγκέντρωσε 910 εκατομμύρια δολάρια με 318 εκατομμύρια δολάρια από τις αίθουσες της Βόρειας Αμερικής και 594 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το «Bohemian Rhapsody» του 2018.

Ωστόσο, παρά την εκπληκτική της επιτυχία παραμένει η τρίτη πιο επιτυχημένη ταινία στην καριέρα του Κρίστοφερ Νόλαν μετά τις εμβληματικές ταινίες του Μπάτμαν, «The Dark Knight» (1 δισ. δολάρια) και «The Dark Knight Rises» (1,08 δισ.).

Στην 12η ταινία του διάσημου σκηνοθέτη με προϋπολογισμό 100 εκατ. δολάρια, πρωταγωνιστεί ένα αξιοζήλευτο καστ αστέρων με τους Έμιλι Μπλαντ, Φλόρενς Πιου, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, μεταξύ άλλων.

Μετά την επιτυχία του «Oppenheimer», ο εξαιρετικά ταλαντούχος σκηνοθέτης φημολογείται ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για να σκηνοθετήσει την επόμενη ταινία «James Bond».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό