16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η παρουσίαση του αυτοκινήτου της Williams

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ομάδα της Formula 1 παρουσίασε τη νέα της εμφάνιση, στο περσινό μονοθέσιο, στη Νέα Υόρκη, με τον επικεφαλής της ομάδας James Vowles να δηλώνει: «Όλοι στο Grove HQ πιέζουν σαν μία γροθιά για να δημιουργήσουν την νέα ιστορία αυτής της εμβληματικής ομάδας».Η κάποτε κυρίαρχη Williams έδειξε σημάδια ανάκαμψης το 2023 μετά από μια περίοδο… αγρανάπαυσης, με καλύτερους τερματισμούς της σεζόν στην έβδομη θέση για τον Alex Albon στα Γκραν Πρι του Καναδά και της Ιταλίας.

«Δουλεύαμε σκληρά για να κάνουμε κάποια καλά βήματα μπροστά στην απόδοση. Με ενδιαφέρει να δω αν μπορούμε να βελτιωθούμε περισσότερο ώστε να φτάσουμε τις ιστορικές επιδόσεις της ομάδας από το παρελθόν. Θα χρειαστεί μια προσαρμογή στο στυλ οδήγησης, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα είναι μια αλλαγή προς το καλύτερο» δήλωσε ο Albon.Ο Vowles, πρώην επικεφαλής στρατηγικής κατά τη διάρκεια της πιο επιτυχημένης περιόδου της Mercedes μεταξύ 2014 και 2020, είναι επίσης αισιόδοξος ότι η ομάδα με κινητήρα της Mercedes θα έχει καλύτερα αποτελέσματα.

«Από τότε που μπήκα στη Williams Racing πριν από ένα χρόνο, έχω δει αυτή την ομάδα να ενώνεται για να ξεπεράσει μια σειρά από προκλήσεις. Έχουμε επίσης δείξει στον κόσμο ότι χτίζουμε τα θεμέλια για να προχωρήσουμε» είπε ο Vowles.Η Williams πρέπει να «κάνει καλά βήματα» την ερχόμενη σεζόν της Formula 1, αφού άλλαξε τη σχεδιαστική φιλοσοφία του μονοθεσίου της, σύμφωνα με τον οδηγό Alex Albon. Ο Ταϊλανδός/Βρετανός κέρδισε του περισσότερους βαθμούς και έφερε την ομάδα στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών.Ο Albon τερμάτισε 13ος στο πρωτάθλημα οδηγών πέρυσι με 27 βαθμούς μετά από μια καλή σεζόν, αντίθετα από τον συναθλητή του Logan Sargeant. Ο Αμερικανός ήταν rookie το 2023 ενώ ο Albon μπαίνει στην πέμπτη σεζόν του στο grid, έχοντας περάσει αρκετά χρόνια με την Toro Rosso και τη Red Bull.

Η Williams διανύει την πέμπτη σεζόν ιδιοκτησίας της υπό την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Dorilton Capital μετά την πώληση της ομάδας από την οικογένεια του ιδρυτή Sir Frank Williams.Η Williams ξεκίνησε την ομάδα το 1975 και την καθοδήγησε σε αρκετές περιόδους επιτυχίας κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1980 και του 1990, οι οποίες περιλάμβαναν επτά πρωταθλήματα οδηγών, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανών Nigel Mansell το 1992 και Damon Hill το 1996.Η νέα FW46 (το μονοθέσιο του 2024) θα παρουσιαστεί στις επίσημες δοκιμές στο Μπαχρέιν στις 21 Φεβρουαρίου.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό