16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Πάτρα τίμησε το αντιτορπιλικό «ΑΔΡΙΑΣ»! Η παρουσίαση του βιβλίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Παρουσιάστηκε στην Πάτρα, η ιστορία του ηρωικού αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ και του πληρώματός του κατά τον Β΄ΠΠ και αρχή το έτος 1942.

Η Μαργαρίτα Πουρνάρα και ο “Αδρίας” που ταξίδεψε Κάλυμνο- Τουρκία, χωρίς πλώρη, πυξίδα, χάρτες και άγκυρα

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει, για την παρουσίαση του βιβλίου:  Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024, παρουσιάστηκε στην Πάτρα και στη φιλόξενη αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), που αποδείχτηκε μικρή για να χωρέσει τους πολλούς  συμπολίτες μας και το πάθος και συγκίνηση τους, η ιστορία του ηρωικού αντιτορπιλικού ΑΔΡΙΑΣ και του πληρώματός του κατά τον Β΄ΠΠ και αρχή το έτος 1942.

Για το βιβλίο, απόρροια ενδελεχούς έρευνας, της δημοσιογράφου της εφημερίδας «Η Καθημερινή», Μαργαρίτας Πουρνάρα, μιλήσαν: ο Γιάννης Πριόβολος, υποστράτηγος εα και συγγραφέας, ο Απόστολος Κούρτης υποναύαρχος Λιμενικού Σώματος, εα και Διδάσκων Ναυτικής Ιστορίας στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και η ίδια η συγγραφέας, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Ζέττα Ζάχου, σύμβουλος επικοινωνίας.

Η έναρξη της παρουσίασης σηματοδοτήθηκε από τον χαιρετισμό του κ. Κυριάκου Κορτέση, προέδρου της Ένωσης Συντακτών, ό οποίος καλωσορίζοντας τους παρισταμένους τόνισε πως η αποστολή της ΕΣΗΕΠΗΝ είναι να συνδράμει και πολιτιστικές εκδηλώσεις τέτοιου ύφους .

Ο πρόεδρος,  εν συνεχεία,  της Ένωσης αποστράτων Ναυτικού και Λιμενικού Δυτικής Ελλάδος κ. Δημήτρης Μποιλές , καταφανώς συγκινημένος , τόνισε πως το βιβλίο ήρθε να αποκαταστήσει έλλειψη 8 δεκαετιών και το έπραξε με σεβασμό και απόλυτη επιτυχία!

Ο κ. Γιάννης Πριόβολος πολύ παραστατικά και με στοιχεία από τα δικές του έρευνες για την συγκεκριμένη περίοδο, μίλησε για τη κρίσιμη περιρρέουσα ατμόσφαιρα της αποκοτιάς του Κυβερνήτη  Ιωάννη Τούμπα και των άλλων ηρώων του ΑΝΔΡΙΑ.

Ο κ. Απόστολος Κούρτης με περίσσιο σεβασμό και συγκίνηση μύησε τους παρισταμένους στα στοιχεία που κατέστησαν τον ΑΔΡΙΑH  μύθο πια της Ιστορίας μας.

Παίρνοντας εν συνεχεία, τον λόγο η κ. Μαργαρίτα Πουρνάρα διεξήλθε της όλης προσπάθειας καταγραφής των γεγονότων με αναφορές τόσο στα πρόσωπα του δράματος όσο και στην προσωπικότητα και την απαράμιλλη συμβολή στην έκδοση του κ. Άρη Θεοδωρίδη.

Η συγκινητική βραδυά ολοκληρώθηκε με σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ηρώων και ακολούθησε μικρή δεξίωση με εκλεκτό οίνο της τοπικής οινοποιίας Παρπαρούση και τη βοήθεια φοιτητριών του Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού καθώς και της Καθηγήτριας κ. Γιούλης Βάθη. 

Η παρουσίαση στηρίχθηκε από το, παλαιότερο πατρινό, βιβλιοπωλείο της οικογενείας Παπαχρήστου, «Γωνιά του Βιβλίου» .

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό