20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η Ουκρανία σχεδίαζε επίθεση στη Μόσχα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ουκρανία σχεδίαζε μια επίθεση στη Μόσχα κατά την πρώτη επέτειο της ρωσικής εισβολής, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «Washington Post», επικαλούμενη απόρρητα έγγραφα της Υπηρεσίας Πληροφοριών NSA.

Σύμφωνα με τα έγγραφα,  ο επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας (HUR), Κίριλο Μπουντάνοφ είχε δώσει εντολή στους αξιωματικούς του να «προετοιμαστούν για μαζικές επιθέσεις στις 24 Φεβρουαρίου» χρησιμοποιώντας όλα όσα είχε στη διάθεσή της η υπηρεσία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Washington Post, οι Ουκρανοί λέγεται ότι εξέτασαν επίσης την εκδήλωση επίθεσης με εκρηκτικά TNT, στο Νοβοροσίσκ, μια πόλη-λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα.

Ο στόχος ήταν να καταδειχθεί η ικανότητα της Ουκρανίας να διεισδύσει βαθιά στο εχθρικό έδαφος.

Η Αμερικανική κυβέρνηση είχε προφανώς αντιληφθεί τα ουκρανικά σχέδια και σύμφωνα με την Washington Post, ο Λευκός Οίκος φοβήθηκε πως το Κρεμλίνο θα απαντούσε αναλόγως, με επιθέσεις στο ουκρανικό έδαφος.

Δύο ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο του πολέμου, αποκαλύφθηκε άλλη έκθεση της CIA ότι η ουκρανική μυστική υπηρεσία HUR είχε συμφωνήσει να αναβάλει την επίθεση στη Μόσχα. Σύμφωνα με την Washington Post, ωστόσο, τα έγγραφα δεν αποκαλύπτουν ποιος παρενέβη για την αποτροπή της επίθεσης.

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό