18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Ουάσιγκτον αναζητά ένα F-35 που χάθηκε μετά την εγκατάλειψή του από τον πιλότο του

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο χειριστής του κατάφερε να εκτιναχθεί με ασφάλεια από το αεροσκάφος

Την βοήθεια του κοινού ζητά το Αμερικανικό Πεντάγωνο για τον εντοπισμό του εξαφανισμένου μαχητικού αεροσκάφους F-35, μετά από εκτίναξη του πιλότου λόγω «ατυχήματος» στη Νότια Καρολίνα.

Η Joint Base Charleston, μια αεροπορική βάση στο Βόρειο Τσάρλεστον, δήλωσε ότι συνεργάζεται με τον Αεροπορικό Σταθμό Beaufort του Σώματος Πεζοναυτών, για να «εντοπίσει ένα F-35 που ενεπλάκη σε ατύχημα» το απόγευμα της Κυριακής. Ο πιλότος κατάφερε να εκτιναχθεί με ασφάλεια από το αεροσκάφος, ένα F-35B Lightning II, και μεταφέρθηκε σε τοπικό ιατρικό κέντρο σε σταθερή κατάσταση, ανέφερε σε ανάρτηση στο Facebook.

Το τζετ αφέθηκε σε λειτουργία αυτόματου πιλότου, όταν ο πιλότος εκτινάχθηκε από το αεροσκάφος, επομένως υπάρχει πιθανότητα να περιφέρεται ακόμη πάνω από τη Νότια Καρολίνα, είπε ο Τζέρεμι Χάγκινς, εκπρόσωπος στην Κοινή Βάση Τσάρλεστον. Ωστόσο, είπε, οι ερευνητές εστίασαν την προσοχή τους βόρεια της αεροπορικής βάσης γύρω από τη λίμνη Moultrie και τη λίμνη Marion με βάση την τελευταία γνωστή θέση του αεροσκάφους και τον συντονισμό με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας.

Ερωτηθείς εάν αυτό σήμαινε, ότι οι αξιωματούχοι πίστευαν, ότι το αεροσκάφος θα μπορούσε να συνετρίβη, ο Χάγκινς είπε, ότι δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ότι θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες. Οι συνθήκες που ώθησαν τον πιλότο να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος δεν είναι γνωστές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό