23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η οικογένεια της ΑΕΚ αποχαιρέτησε τον Βασίλη Γεωργίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Πένθος στην οικογένεια της ΑΕΚ, καθώς έφυγε σήμερα από την ζωή στα 86 του χρόνια ο δημοσιογράφος, Βασίλης Γεωργίου, ο οποίος με την φωνή του «έντυσε» πολλές από τις μεγάλες στιγμές της Ένωσης σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Mε συγκινητικές ανακοινώσεις η ΚΑΕ και η ΠΑΕ ΑΕΚ είπαν το τελευταίο «αντίο» σε έναν θρύλο της δημοσιογραφίας.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

“H οικογένεια της «Βασίλισσας» πενθεί.

Ο Βασίλης Γεωργίου «έφυγε» στα 86 του.

Η «Βασίλισσα» έχασε προσώρας τη φωνή της! Και γράφουμε προσώρας, διότι η φωνή του Βασίλη Γεωργίου θα μας δονεί και θα μας συγκλονίζει για μια ζωή, μέσα από τις περιγραφές του για να μας θυμίζει την Ιστορία! Την Ιστορία μας… Αθάνατη!

Ο θρυλικός Βασίλης Γεωργίου πήρε σήμερα τον μακρύ δρόμο για τον Παράδεισο, για να συναντήσει τον «Παγκόσμιο» Αρχηγό της «Βασίλισσας», Γιώργο Αμερικάνο, αλλά και όλους τους άλλους μεγάλους, τον Νίκο Μήλα, τον Δημοσθένη Πασχαλίδη, τον Αντώνη Χρηστέα, τον Πέτρο Πετράκη, και άλλους, με τους οποίους συμπορεύτηκε στα σπουδαία, που τρισενδόξασαν τη μεγάλη του αγάπη, την Α.Ε.Κ., αλλά και για να συναντήσει τη λατρεμένη του σύζυγο Κατερίνα.

Η «Βέμπο» του ελληνικού ραδιοφώνου, «χιλιοτραγούδησε» με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του, την επική επιτυχία του 1968, της οποίας υπήρξε εκφωνητής στον «Καλλιμαρμάρειο» Τελικό, και της εκτόξευσε τη φήμη σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Και το έπραξε δις. Μέσα κι από την ονειρώδη συμμετοχή του στην ταινία «1968», της οποίας υπήρξε εκπληκτικός πρωταγωνιστής.

Ο Βασίλης Γεωργίου έφυγε άξαφνα σήμερα στην Πάτρα, κι ενώ το προηγούμενο διάστημα είχε νικήσει πολλάκις κάθε δυσκολία με την υγεία του, αλλά δεν θα φύγει ποτέ από την καρδιά μας και τη μνήμη μας.

Η οικογένεια της «Βασίλισσας» και ο κ. Μάκης Αγγελόπουλος σοκαρισμένοι από το γεγονός, εκφράζουν με οδύνη τα θερμά τους συλλυπητήρια προς τον γιο του, Σωτήρη.

Η «Βασίλισσα» άλαλη παρακολουθεί, αλλά δεν ξεχνά. Η διαδρομή και το βαρύ αποτύπωμα του εκλιπόντος θα εμπνέει τους αθλητές και τους πάντες εις τους αιώνας των αιώνων.

Αναπαύσου εν ειρήνη, Βασίλη Γεωργίου.

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!”

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

“Ο ελληνικός αθλητισμός, η αθλητική δημοσιογραφία και η οικογένεια της ΑΕΚ θρηνούν τη μεγάλη απώλεια του Βασίλη Γεωργίου.

Η “Βέμπο του μπάσκετ”, ο άνθρωπος που “έντυσε” με τη φωνή του το έπος του 1968, όταν η ΑΕΚ κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων μπροστά σε 80.000 Έλληνες φιλάθλους στο Καλλιμάρμαρο, δεν είναι πια ανάμεσά μας. “Έφυγε” σήμερα στα 86 του χρόνια και βύθισε στη θλίψη όλους εμάς που είχαμε τη χαρά να τον γνωρίζουμε και να ακούμε τις περιγραφές του.

Δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την ΑΕΚ και η φωνή του ταυτίστηκε με πολλές από τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου μας σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ για πάνω από μισό αιώνα.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών της ομάδας μας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στους οικείους του.”

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό