24.4 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Η νέα Maserati GranCabrio αποκαλύπτεται…μερικώς!

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Οκτώβριο του 2022 η Maserati παρουσίασε την ολοκαίνουρια GranTurismo. Ένα εντυπωσιακό grand tourer που συνδυάζει άνεση και επιδόσεις, βασίζεται σε μία νέα αρχιτεκτονική και εξοπλίζεται τόσο με τον κλασικό “Nettuno” twin-turbo V6 όσο και με ένα αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο στην έκδοση “Folgore”. Είναι απολύτως λογικό μετά την GranTurismo να ακολουθήσει και η ανοιχτή εκδοχή της πανέμορφης Ιταλίδας και σήμερα είναι η πρώτη φορά που έχουμε την ευκαιρία να την δούμε ακαμουφλάριστη, πιθανότατα κατά τη διάρκεια κάποιας φωτογράφισης και πιθανότατα ελάχιστα πριν πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα της.

Οι φωτογραφίες που έχουμε στη διάθεση μας αποκαλύπτουν ένα επιθετικό bodykit, την τετραπλή απόληξη της εξάτμισης και το σήμα “Trofeo” στο εμπρός φτερό που υποδηλώνουν την ύπαρξη του 3-λιτρου V6 κάτω από το καπό. Ενός 3-λιτρου, twin-turbo V6 που στην συγκεκριμένη, κορυφαία έκδοση είναι ικανός για 550 ίππους και 650 Nm ροπής ακριβώς όπως και στην GranTurismo. Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι επιλογές που θα προσφέρει η GranCabrio θα είναι πανομοιότυπες με αυτήν της “κλειστής” αδερφής της που σημαίνει ότι κάτω από την Trofeo θα υπάρχει η Modena που εξοπλίζεται με τον ίδιο κινητήρα αλλά detuned στα 490 άλογα και τα 600 Nm ροπής. Στην κορυφή της γκάμας, τόσο από πλευράς τιμής όσο και ιπποδύναμης, θα τοποθετηθεί η αμιγώς ηλεκτρική GranCabrio Folgore που χάρη στους 3 ηλεκτροκινητήρες είναι ικανή για 761 ίππους και 1.350 Nm ροπής και λογικά, γύρω στα 450 χιλιόμετρα με την μπαταρία των 83 kWh. Εφόσον δεν καθυστερήσει να λανσαριστεί στην αγορά, η GranCabrio Folgore θα είναι το πρώτο ανοιχτό, ηλεκτρικό grand tourer ότι κι αν σημαίνει αυτό.

Να υπενθυμίσουμε ότι η GranCabrio δεν είναι το μοναδικό μοντέλο που περιμένουμε να παρουσιαστεί σύντομα. Η Maserati έχει ήδη ανακοινώσει ότι η MCXtrema θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της κατά τη διάρκεια της Monterey Car Week που ξεκινά την επόμενη εβδομάδα και οι φήμες που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι την ίδια εβδομάδα θα παρουσιαστεί και η GranCabrio. Δύο πρεμιέρες στην ίδια διοργάνωση; Γιατί όχι;

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό