23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η Νέα Αριστερά ζητά σύγκληση της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών

Ειδήσεις Ελλάδα

Με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, η Σία Αναγνωστοπούλου, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέα Αριστερά, ζητά την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για τα εξοπλιστικά.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής Αχαΐας, με αφορμή το αμερικανικό ΟΚ για την προμήθεια των F-35, επισημαίνει μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα «έχει ανάγκη από μία ισχυρή άμυνα, όχι όμως από μία ατέρμονη και πολυδάπανη κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου και σε βάρος επενδύσεων στην παιδεία, την υγεία και τις υποδομές της χώρας μας».

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή της κας Αναγνωστοπούλου:

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει αυτές τις μέρες για την έγκριση από τις ΗΠΑ της πώλησης των προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών F-35 στη χώρα μας, ύψους 8,6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Παρά τις διαβεβαιώσεις και τους πανηγυρισμούς του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, οι Αμερικανοί προχωρούν παράλληλα και στην πώληση των αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία, πράγμα που τεχνηέντως αποσιωπάται, όπως αποσιωπάται και το πώς πέτυχε η Ελλάδα να μας δοθούν πλεονάσματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ως αποτέλεσμα της πλήρους ευθυγράμμισης με τις πολιτικές της Ουάσιγκτον.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία ισχυρή άμυνα, όχι όμως από μία ατέρμονη και πολυδάπανη κούρσα εξοπλισμών με την Τουρκία, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας σε βάρος του Έλληνα φορολογούμενου και σε βάρος επενδύσεων στην παιδεία, την υγεία και τις υποδομές της χώρας μας.

Επειδή, είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και δημοκρατικό δικαίωμα των φορολογούμενων πολιτών που, σε συνθήκες ακρίβειας και οικονομικής κρίσης, καλούνται να πληρώσουν τέτοιου μεγέθους εξοπλιστικά προγράμματα. Επειδή, για τέτοιες εξοπλιστικές δαπάνες πρέπει να υπάρχει ενημέρωση με διαφάνεια και σαφήνεια.

Ζητάμε την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, προκειμένου να ενημερωθεί το σώμα και ο ελληνικός λαός από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Δένδια για την επιστολή του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και τα εξοπλιστικά προγράμματα που προβλέπονται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό