18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η μετοχή της Tesla υποχώρησε 15% μετά την αγορά του Twitter από τον Elon Musk

Ειδήσεις Ελλάδα

Από την ημέρα που ανακοινώθηκε πως ο Elon Musk εξαγόρασε το Twitter, η τιμή της μετοχής της Tesla έχει υποχωρήσει κατά 15%, με την χρηματιστηριακή αξία της Tesla να χάνει περισσότερα από 150 δισ. δολάρια και να ανέρχεται στα 905,79 δισ. δολάρια.
H αξία των μετοχών του Musk στην Tesla υποχώρησαν κατά 40 δισ. δολάρια από τις 4 Απριλίου, όταν ανακοινώθηκε πως είχε αγοράσει το 9,2% του Twitter. Έκτοτε, η μετοχή της Tesla έχει χάσει το 23% της αξίας της, κάτι που μεταφράζεται σε 275 δισ. δολάρια μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

Ο Musk ανακοίνωσε πως τα 21 δισ. δολάρια που θα χρειαστούν για την εξαγορά του Twitter θα προέλθουν από τη προσωπική του περιουσία και οι επενδυτές της Tesla ανησυχούν πως αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την πώληση ενός μεριδίου των μετοχών της Tesla που κατέχει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Τα υπόλοιπα χρήματα θα προέλθουν από τραπεζικό δανεισμό.
Παρότι πρόκειται για τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, η περιουσία του Musk έχει συνδεθεί με το μετοχικό του μερίδιο στην Tesla, που σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένος να δανειστεί έναντι των περιουσιακών του στοιχείων στην Tesla, προκειμένου να χρηματοδοτήσει την εξαγορά.
Επιπλέον οι επενδυτές ανησυχούν για την διαφαινόμενη ενασχόληση του Musk με τα διοικητικά της Twitter, ρίχνοντας το μεγαλύτερο βάρος της ενασχόλησής του στην αναμόρφωση της Twitter, που σημαίνει ότι θα του στερήσει χρόνο και προσοχή από την Telsa.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό