21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η μετάβαση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην ψηφιακή εποχή

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Μιχάλη Χατζηκωνσταντίνου[email protected]

Την πλατφόρμα Digital Society που φιλοδοξεί να αποτελέσει το βασικό όχημα για τον μετασχηματισμό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε «ψηφιακό κόμμα» παρουσίασε χθες στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ο «αρχιτέκτονας» της πρωτοβουλίας, Βαγγέλης Καραμανώλης. 

Στόχος της ψηφιακής πλατφόρμας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που θα είναι διαθέσιμη τις επόμενες ημέρες είναι η άμεση εφαρμογή πρακτικών συμμετοχικής διακυβέρνησης σε τέσσερα επίπεδα: α) Ανοικτό διάλογο για όλους τους πολίτες, β) Ανοιχτές on line φυσικές και υβριδικές εκδηλώσεις, γ) Εγγραφή μελών και ψηφιακές οργανώσεις και δ) Κέντρο υποστήριξης μελών και φίλων του Κινήματος /Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων. Ως προς το επίπεδο του ανοικτού διαλόγου ο κ. Καραμανώλης τόνισε ότι η «Ψηφιακή Κοινωνία» θα δίνει ρόλο και λόγο σε όλους τους πολίτες ώστε μέσα από τις υποδομές του κινήματος η φωνή των πολιτών να ακούγεται σε κάθε χώρο δράσης. «Στη Βουλή, στις πόλεις, στις τοπικές κοινωνίες και γενικά σε κάθε χώρο δράσης. Για όλους τους πολίτες υποστηρίζει τον περιφερειακό διάλογο, για καλές πρακτικές, για ιδέες, για προτάσεις που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες» επισήμανε. 

Αναφορικά με το ζήτημα της υποστήριξης των εκδηλώσεων ο κ. Καραμανώλης τόνισε ότι το Digital Society θα παρέχει τη δυνατότητα άμεσης συμμετοχής σε ανοικτές εκδηλώσεις, ψηφιακές ή φυσικές, σε όλη την Ελλάδα. «Όλοι δραστηριοποιούμαστε κοινωνικά, πολιτικά και επαγγελματικά. Ρωτήστε γύρω σας πόσο θελκτικό ή πόσο εύκολο είναι για κάποιον νέο που ενδιαφέρεται να συζητήσει θέματα για την κοινωνική κατοικία, για παράδειγμα να έρθει σε μια κομματική εκδήλωση. Αυτό το οποίο επιχειρούμε εδώ είναι αυτήν την υπέρβαση» σημείωσε. Περαιτέρω, ως προς το θέμα της εγγραφής μελών σημείωσε ότι η πλατφόρμα της «Ψηφιακής Κοινωνίας» θα υποστηρίζει επίσης την πρόσβαση στις λειτουργίες του ψηφιακού κινήματος, καθώς επίσης και την άμεση δυνατότητα να γίνει κάποιος μέλος και να ανανεώσει τη συνδρομή και να υποστηρίξει με διαφάνεια οικονομικά το κίνημα.

Το «ψηφιακό ΚΕΠ» του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο υπεύθυνος του Digital Society εξήγησε επίσης ότι τα μέλη του κόμματος θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε στοιχεία του μητρώου μελών. «Συλλέγουμε όλα τα αιτήματα των μελών και των φίλων και κάθε πολίτη για θέματα που αφορούν τον τρόπο χρήσης των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και προσπαθούμε να οργανώσουμε και εκπαιδευτικά workshops» εξήγησε. Πρόσθεσε δε ότι η «Ψηφιακή Κοινωνία» θα υποστηρίζει επίσης την οικονομική στήριξη του κινήματος με διαφάνεια και λογοδοσία. Διευκρίνισε παράλληλα ότι μέσω της ενότητας «Συμμετέχω» κάθε πολίτης, θα μπορεί πολύ εύκολα να διαλέξει το θέμα που τον αφορά, για την εργασία, για την εκπαίδευση, για την ενέργεια, για την τοπική ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό