19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οι αλλαγές στο Windows λόγω της εφαρμογής του Digital Markets Act

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον Νοέμβριο, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα προχωρούσε σε σημαντικές αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα Windows, ώστε να συμμορφωθεί με το Digital Markets Act (DMA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.). Οι αλλαγές ήταν αρκετές και κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στους Insiders ως Release Preview με την έκδοση KB5032288.

Αυτές περιελάμβαναν μια σαφή οριοθέτηση των stock apps ως “system” apps. Προστέθηκε επίσης η δυνατότητα απεγκατάστασης του Edge και του Bing web search, ενώ τροποποιήθηκε και η εμπειρία του sign-in. Η προθεσμία για τη συμμόρφωση με το DMA ορίστηκε στις 6 Μαρτίου 2024, και έτσι η εταιρεία δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές που έκανε σε ένα blog post.

Η Microsoft έκανε αλλαγές στα Windows για να συμμορφωθεί με άλλες διατάξεις του DMA και παραδίδει τις αλλαγές αυτές στους υπολογιστές Windows στον ΕΟΧ.

Ο Edge browser και η λειτουργία Bing web search επανασχεδιάστηκαν έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να απεγκαταστήσουν αυτές τις εφαρμογές από το Windows χρησιμοποιώντας τους τυπικούς μηχανισμούς που είναι διαθέσιμοι για την απεγκατάσταση, εάν το αποφασίσουν.

Η Microsoft έχει επιτρέψει και έχει παράσχει οδηγίες για τις εφαρμογές διαδικτυακής αναζήτησης third-party να προσφέρουν υπηρεσίες διαδικτυακής αναζήτησης μέσω του πλαισίου αναζήτησης στη γραμμή εργασιών των Windows και να βασίζονται σε οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης της επιλογής τους για την εμφάνιση μιας σελίδας αποτελεσμάτων αναζήτησης με τον ίδιο τρόπο όπως η εφαρμογή διαδικτυακής αναζήτησης Microsoft Bing. Ομοίως, το Windows επιτρέπει και έχει παράσχει πληροφορίες στους developers σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας feeds ειδήσεων από τρίτους στον πίνακα Windows Widgets με τον ίδιο τρόπο όπως το Microsoft Edge.

Η Microsoft τροποποίησε επίσης την εμπειρία σύνδεσης στα Windows. Πριν από το DMA, τα Windows υπέγραφαν αυτόματα τους χρήστες σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της Microsoft που συνδύαζαν δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων του Edge, του Bing και της υπηρεσίας “Start” της Microsoft (π.χ. ειδήσεις, καιρός κ.λπ.) όταν οι χρήστες εγγράφονταν για πρώτη φορά στο Windows. Στο εξής, το Windows δεν θα εγγράφει αυτόματα τους χρήστες σε αυτές τις υπηρεσίες.

[Microsoft]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό