23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Μίλαν «καθάρισε» εύκολα – 5άρα η Γουέστ Χαμ στη Φράιμπουργκ

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλες εκπλήξεις μας προφύλασσαν τα πρώτα παιχνίδια του Europa League για την φάση των «16». Η Γουέστ Χαμ «σμπαράλιασε» την Φράιμπουργκ με 5-0 με συγκινητική εμφάνιση του Μοχάμεντ Κούντους. Η Μίλαν έκανε το… καθήκον της και νίκησε εύκολα την Σλάβια Πράγας (3-1). Η Β Βιγιαρεάλ προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να προκριθεί κόντρα στην Μαρσέιγ (3-1), ενώ η Μπενφίκα «απέδρασε» από την Σκωτία και την έδρα της Ρέιντζερς (1-0). Η κλήρωση για τα προημιτελικά του θεσμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (15/03). 

Γουέστ Χαμ – Φράιμπουργκ 5-0Οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 νωρίς-νωρίς στο ματς (9′). Μετά από κόρνερ του Τζάροντ Μπόουεν, ο Τόμας Σούτσεκ βρήκε ελάχιστα την μπάλα, για να την στείλει στον Λούκας Πακετά, ο οποίος σε κενό τέρμα έδωσε προβάδισμα στους Λονδρέζους.

Στο 32ο λεπτό, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μόγιες, κατάφεραν και ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ του πρώτου αγώνα. Ο Μπόουεν μετά από δικό του κλέψιμο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, εξαπέλυσε έναν… κεραυνό από τα είκοσι μέτρα κάνοντας το 2-0. 

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, τα «σφυριά» πέτυχαν και άλλο τέρμα κάνοντας… ευκολότερη την δουλειά. Ο Άαρον Κρίσγουελ βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή των Γερμανών και με ένα όμορφο πλασέ έβαλε το όνομά του στην λίστα των σκόρερς στο 52΄(3-0). 

Στο 77ο λεπτό, ο Κούντους πέτυχε το γκολ της βραδιάς, καθώς πέρασε… όλη την ομάδα της Φράιμπουργκ, για να εκτελέσει εύστοχα στη γωνία του Νόα Ατουμπόλου για το 4-0 στο ματς. 

Το… κερασάκι στην τούρτα πέτυχε πάλι ο Κούντους, δίνοντας διαστάσεις… θριάμβου στην αναμέτρηση «γράφοντας» το 5-0 στα τελευταία λεπτά του αγώνα (85′).

Βιγιαρεάλ – Μαρσέιγ 3-1 Το «κίτρινο υποβρύχιο» έχοντας ηττηθεί με 4-0 στην Μασσαλία, δεν είχε και αρκετές πιθανότητες για την πρόκριση. Όμως, στο 31ο λεπτό, ο Κίκο σέντραρε για τον Ετιέν Καπού με τον Γάλλο από το ύψος της μεγάλη περιοχής να κάνει το 1-0 δίνοντας… αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες του. 

Το 2-0 σημείωσε ο Αλεξάντερ Σόρλοθ μετά από ασίστ του Γκονζάλο Γκέδες με τον Νορβηγό επιθετικό να σκοράρει ένα μαγικό γκολ με σουτ-βολέ (54′).

Λίγο πριν την λήξη της αναμέτρησης (86′), οι Ισπανοί μείωσαν και άλλο το σκορ του πρώτου αγώνα με τον Γέρσον Μοσκέρα, ο οποίος έκανε το 3-0. Ωστόσο, στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων ο Τζόναθαν Κλος μείωσε στο τελικό 3-1 και έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα των γηπεδούχων.  

Σλάβια Πράγας – Μίλαν 1-3Οι φιλοξενούμενοι μέσα σε 3 λεπτά (33′, 36′), με δύο τέρματα με των Κρίστιαν Πούλισικ και Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ πήραν προβάδισμα-ανάσα στην αναμέτρηση.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+6′), ο Ραφαέλ Λεάο με ένα γκολ-ζωγραφιά «έγραψε» το 3-0 και… καθάρισε την πρόκριση για την ιταλική ομάδα. 

Το μοναδικό που κατάφεραν οι Τσέχοι ήταν να μειώσουν σε 3-1 στο 85ο λεπτό με τον Ματέι Τζούρασεκ, κάτι που δεν ήταν αρκετό, για να περάσει η ομάδα του στην επόμενη φάση. 

Ρέιντζερς – Μπενφίκα 0-1Το μοναδικό, αλλά και «χρυσό» τέρμα στην αναμέτρηση πέτυχε ο Ράφα (66′), ο οποίος συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Άνχελ Ντι Μαρία σε μία υποδειγματική αντεπίθεση, οι οποίοι «ξέραναν» τους Σκωτσέζους και έδωσαν στους «αετούς» την πρόκριση για τους «8» του θεσμού (1-0).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της φάσης των «16» του Europa League:Γουέστ Χαμ – Φράιμπουργκ 5-0 (0-1)Σλάβια Πράγας – Μίλαν 1-3 (2-4)Βιγιαρεάλ – Μαρσέιγ 3-1 (0-4)Ρέιντζερς – Μπενφίκα 0-1 (2-2)

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό