17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη ρητορική της κλιματικής αλλαγής για να αποποιηθεί τις ευθύνες της

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατηγορίες κατά της κυβέρνησης ότι χρησιμοποιεί την ρητορική της κλιματικής αλλαγής για να αποποιηθεί τις ευθύνες της, εξαπέλυσε ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τα μέτρα ανασυγκρότησης Θεσσαλίας και Έβρου.

«Η κλιματική αλλαγή λανσάρεται από την κυβέρνηση ως ένα φαινόμενο που θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε και, μάλιστα, να δεχθούμε να αλλάξουμε την ζωή μας έτσι όπως θα μας υποδείξουν οι λεγόμενοι ειδικοί. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ρητορική της κλιματικής αλλαγής για να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες και να ρίξει το φταίξιμο σε έναν εξωγενή παράγοντα που λειτουργεί για αυτήν απενοχοποιητικά», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», ενώ προσέθεσε ότι «αυτόν ακριβώς τον ρόλο παίζει η προπαγανδιζόμενη κλιματική αλλαγή, στην ειδικότερη έκφανση των δήθεν πρωτοφανών καιρικών φαινομένων».

Ο κ. Στίγκας ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει ένα κλίμα τρομοκρατίας στην ελληνική κοινωνία, ενώ αναφερόμενος στον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, σημείωσε: «Υποκαθιστώντας τον ρόλο της αστυνομίας και των εισαγγελικών Αρχών, ο κ. Κικίλιας εμφάνισε ως δεδομένο ότι η πλειονότητα των πυρκαγιών οφειλόταν σε ανθρώπινο χέρι, πέφτοντας έτσι σε μια προφανή αντίφαση. Αφού το μεγαλύτερο μέρος των πυρκαγιών ήταν εμπρησμοί εξ αμελείας ή εκ προθέσεως, τότε πώς γίνεται να συνδέονται οι πυρκαγιές με το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής και, ειδικότερα, με τον “εμπρηστή – καύσωνα”, ένας ακόμη φανταχτερός όρος που εμπνεύστηκε κάποιος φωστήρας συμβουλάτορας της κυβέρνησης. Το βίωμα βιώνεται, δεν αποδεικνύεται και δεν διαψεύδεται».

Σε ό,τι αφορά τις πλημμύρες στην Θεσσαλία, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» υποστήριξε: «Εκτός των “φονικών πυρκαγιών”, η κυβέρνηση επιχειρεί να βασίσει το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής και στις “φονικές πλημμύρες” στην Θεσσαλία. Η κλιματική αλλαγή δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια αιτία-μπαλαντέρ, την οποία ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του αναμασούν συνεχώς σαν μπαγιάτικη καραμέλα. Έτσι, με σκοπό την πειστικότερη υλοποίηση της μετάθεσης των ευθυνών, εκείνοι που θα έπρεπε να λογοδοτήσουν για την τεράστια έκταση των καταστροφών καταφεύγουν στην στατιστική, η οποία, ως γνωστόν, είναι ο καλύτερος τρόπος για να πει κανείς ψέματα. Η επωφελής για την κυβέρνηση δικαιολογία της κλιματικής αλλαγής υιοθετήθηκε και από όσους δήλωσαν ότι στην Θεσσαλία σημειώθηκε “η πλημμύρα του αιώνα”. Το σωστό, όμως, θα ήταν να την χαρακτηρίζαμε όχι “πλημμύρα”, αλλά “απάτη του αιώνα”».

Ο κ. Στίγκας αναφέρθηκε και στην «υπαρκτή και διαπιστωμένη ανάγκη της διαμόρφωσης και υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, τόσο της αποκατάστασης των ζημιών και ανάταξης των επιπτώσεων της καταστροφής στην οικονομία και την κοινωνία, όσο και στην εκπόνηση ενός οικονομικού μοντέλου που θα βοηθάει και δεν θα πνίγει τους Έλληνες», ενώ σημείωσε ότι «οι “Σπαρτιάτες” είναι έτοιμοι να καταθέσουν τις προτάσεις τους, ώστε μελλοντικά οι κάτοικοι της Ελλάδας να μην αισθάνονται ανασφαλείς σε κάθε τομέα του βίου τους».

Τέλος, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» ανέφερε ότι «αποδεικνύεται περίτρανα πως η κρατική μηχανή αδυνατεί να κατανοήσει τα προβλήματα και τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι ακρίτες».

: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό