16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η Κλεοπάτρα και η μούρλια του φανατισμού

Ειδήσεις Ελλάδα

To πρόσφατο παράδειγμα της «Κλεοπάτρας», της σειράς ντοκιμαντέρ (με μυθοπλαστική χροιά) που θα παρουσιαστεί από το NETFLIX (πρεμιέρα στις 10 Μαΐου) λέει πολλά για τον πυρετό του φανατισμού που έχει πλέον γίνει καθημερινότητα στην ζωή μας.

Το σκούρο χρώμα του δέρματος της Αιγυπτίας αυτοκράτειρας όπως παρουσιάζεται στην σειρά ,έγινε πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου. Προτού καν το ντοκιμαντέρ παρουσιαστεί, με αφορμή μόνο και μόνο το τρέιλερ του, η «Κλεοπάτρα» έγινε η αφορμή ενός ξεσπάσματος «πολέμου» στην αρένα των κοινωνικών δικτύων και όχι μόνο.

Ενώ επιστημονικά εξακολουθεί να μην είναι ακόμα επιβεβαιωμένο το πραγματικό χρώμα της Κλεοπάτρας (κάτι που μάλλον δεν θα μάθουμε ποτέ αν δεν βρεθεί η μούμια της), μέχρι και νομική αγωγή στον εισαγγελέα της Αιγύπτου υπεβλήθη!

Σε αυτήν ζητείται όχι μόνο η λήψη νομικών μέτρων κατά των δημιουργών της σειράς, αλλά και να κλείσει το NETFLIX στην Αίγυπτο!

Ασε δε που η Κλεοπάτρα είχε και προηγούμενο. Όταν το 2020 η ισραηλινή ηθοποιός Γκαλ Γκαντότ πήρε τον ρόλο της για άλλο έργο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν φωτιά καθώς πλήθος κόσμου θεωρούσε ότι ο ρόλος θα έπρεπε να δοθεί σε μια Αραβίδα ή μια Αφρικανή ηθοποιό!

Ε – Λ – Ε – Ο – Σ!

Μήπως θα πρέπει και να κάψουμε κάθε κόπια της «Κλεοπάτρας» του Τζόζεφ Μάνκιεβιτς επειδή εκεί την υποδύεται μια λαμπρή, ΒΡΕΤΑΝΙΔΑ σταρ της εποχής της, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ;

Η μούρλια που ο φανατισμός μπορεί να προκαλέσει έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο και η ψυχραιμία θεωρείται κυριολεκτικά άγνωστη λέξη. Τα πάντα μπορούν να μας προκαλέσουν οργή άπαξ και δεν συμφωνούμε μαζί τους και ειλικρινά δεν είμαι βέβαιος πια αν αυτό είναι αστείο, τραγικό ή και τα δύο.

Απορώ δηλαδή που ο Κουέντιν Ταραντίνο δεν έγινε στόχος των νεοναζιστών αφού στην ταινία του «Αδωξοι μπάτσαρδη» παρουσιάζει τον Αδόλφο Χίτλερ να σκοτώνεται κατά την διάρκεια μιας έκρηξης σε κινηματογράφο! (ωχ! λέτε να δίνω ιδέες;)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό