23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η κλεμμένη Ferrari επέστρεψε στον πιλότο της Formula 1… 30 χρόνια μετά

Ειδήσεις Ελλάδα

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες Δευτέρα (4/3) ότι ανακάλυψε τη Ferrari που είχε κλαπεί από τον Αυστριακό οδηγό της Formula 1, Γκέρχαρντ Μπέργκερ, στην Ιταλία πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Η κόκκινη Ferrari F512M ήταν ένα από τα δύο σπορ αυτοκίνητα που κλάπηκαν τη στιγμή που οι οδηγοί τους βρίσκονταν στην Ίμολα για το Grand Prix του Σαν Μαρίνο τον Απρίλιο του 1995.

Κανένα από τα δύο δεν βρέθηκε ποτέ, μέχρι που η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ενημερώθηκε από τον κατασκευαστή τον Ιανουάριο, ότι μια Ferrari βρισκόταν στη διαδικασία πώλησης. Για το αυτοκίνητο είχε ενδιαφερθεί αγοραστής από τις ΗΠΑ μέσω ενός μεσίτη με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία και είχε επισημανθεί ως κλεμμένο όχημα.

Η Μονάδα Οργανωμένου Εγκλήματος Οχημάτων της αστυνομίας διερεύνησε και διαπίστωσε ότι το αυτοκίνητο είχε μεταφερθεί στη Βρετανία από την Ιαπωνία στα τέλη του 2023. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν το αυτοκίνητο, το οποίο εκτιμάται κοντά στις 350.000 λίρες (410.000 ευρώ).

«Οι έρευνες ήταν επίπονες και περιλάμβαναν επαφές με Αρχές απ’ όλο τον κόσμο», δήλωσε ο αστυνόμος Mike Pilbeam, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.

«Συνεργαστήκαμε γρήγορα με εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος, καθώς και με τη Ferrari και διεθνείς αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Αυτή η συνεργασία ήταν καθοριστική για να κατανοήσουμε το ιστορικό του οχήματος και να σταματήσουμε την έξοδό του από τη χώρα», πρόσθεσε.

Κανείς δεν έχει συλληφθεί ακόμα, ενώ, το δεύτερο αυτοκίνητο παραμένει άφαντο.

Η Ferrari κατασκεύασε 501 αυτοκίνητα του μοντέλου F512M μεταξύ 1994 και 1996, με το supercar να αναπτύσσει τελική ταχύτητα 315 χιλιόμετρα την ώρα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό