18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Η ηλεκτρική Mercedes-AMG σε δοκιμές στο ψύχος!

Ειδήσεις Ελλάδα

Κάπου κάτω από το καμουφλαρισμένο αμάξωμα με τα περίεργα, προφανώς προσωρινά, φωτιστικά σώματα κρύβεται το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο και ακόμα πιο σημαντικά, η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική αρχιτεκτονική της Mercedes-AMG. Η επονομαζόμενη AMG.EA (εκ του AMG Electric Architecture) αρχιτεκτονική βρίσκεται στην φάση των δοκιμών στις ακραίες συνθήκες του Αρκτικού Κύκλου, σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους -25ο Κελσίου και η γερμανική εταιρία νιώθει αρκετά έτοιμη ώστε να δώσει στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του μοντέλου που χρησιμοποιεί για την εξέλιξη της πλατφόρμας και όλων των συστημάτων που σχετίζονται με αυτήν.
Το μοντέλο μοιάζει να είναι ένα 4-θυρο coupe, γεγονός που μας κάνει να υποθέτουμε ότι είναι ο διάδοχος της AMG 4-Door Coupe ενώ τα φωτιστικά σώματα τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω δεν πρέπει να μας μπερδεύουν καθώς δεν πρόκειται για την τελική, οριστική λύση. Σε κάθε περίπτωση, κάτω από τα εμπρός διακρίνουμε τα διπλά πτερύγια στα άκρα του προφυλακτήρα ενώ πάνω από τα πίσω φαίνεται η ενεργή αεροτομή, όμως το… ζουμί του teaser της Mercedes-AMG είναι όλα αυτά που δεν φαίνονται στις φωτογραφίες. Η εταιρία δηλώνει ότι “η μελλοντική αρχιτεκτονική είναι ένας τεχνολογικός πρωτοπόρος που θα φέρει έναν αριθμό νέων καινοτομιών” ενώ προσθέτει ολόκληρο το κινητήριο σύνολο βασίζεται σε τεχνολογία axial-flux που “προσφέρει ένα απαράμιλλο μείγμα ενεργειακής πυκνότητας, μεγέθους και βάρους”. Δυστυχώς, δεν παρέχει επιπλέον πληροφορίες σε αυτό το σημείο νομίζω ότι αξίζει να θυμίσουμε πως η Mercedes έχει εξαγοράσει από το 2021 την αγγλική Yasa η οποία έχει εξελίξει έναν ηλεκτροκινητήρα που είναι ικανός για έως 500 ίππους και 800 Nm ροπής! Δεν γνωρίζουμε αν αυτός είναι έτοιμος να περάσει στην παραγωγή αλλά το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της AMG θα ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο! Φυσικά, ένας τέτοιος ηλεκτροκινητήρας έχει ανάγκη την κατάλληλη μπαταρία αλλά όσον αφορά σε αυτόν τον τομέα συγκεκριμένα, βρισκόμαστε στο απόλυτο σκοτάδι.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η Porsche Taycan θα αποκτήσει σύντομα έναν πολύ υπολογίσιμο αντίπαλο και η Mercedes-AMG θα αποκτήσει ξανά ένα 100% ηλεκτρικό μοντέλο έπειτα από την σχεδόν… πειραματική SLS AMG Electric Drive του 2012. Μόνο που εκείνη ήταν πολύ διαφορετική με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Ήταν ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που προέκυψε έπειτα από την μετατροπή ενός θερμικού. Το νέο μοντέλο της γερμανικής μάρκας έχει εξελιχθεί εξ αρχής ως αμιγώς ηλεκτρικό και βασίζεται σε μία πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί για χρήση σε οχήματα μηδενικών εκπομπών. Περιμένουμε λοιπόν να δούμε τι ετοιμάζει η AMG και να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό