19.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η ευρωπαϊκή παραγωγή μπαταριών ενισχύεται

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ACC ή Automotive Cells Company είναι μία εταιρία που κατάφερε πάρα πολύ νωρίς να εξασφαλίσει την στήριξη τεράστιων εταιριών όπως η Stellantis, η Mercedes-Benz και TotalEnergies μέσω της Saft. Μία εταιρία που θέλει να ενισχύσει την ευρωπαϊκή παραγωγή μπαταριών και όπως όλα δείχνουν θα το καταφέρει καθώς εξασφάλισε τραπεζική χρηματοδότηση ύψους 4.4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ένα ποσό που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της προϋπολογισμένης επένδυσης των 7 δισεκατομμυρίων που χρειάζεται η ACC για να υλοποιήσει τον προγραμματισμό της.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρίας, Yann Vincent, η συμφωνία που επετεύχθη με τις τράπεζες αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη των δανειστών στο project και τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή 4 νέων γραμμών παραγωγής: μία στη Γαλλία, μία στο Kaiserslautern της Γερμανίας και δύο στην Ιταλία επιπλέον του “πιλοτικού εργοστασίου” στο Nersac της Γαλλίας και του πρώτου Gigafactory στη Γαλλία που αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή αργότερα μέσα στη χρονιά.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα η γαλλική BNP Paribas εκτελεί χρέη αποκλειστικού οικονομικού συμβούλου για την Automotive Cells Company και η συμφωνία της εταιρίας έγινε με ένα consortium τραπεζών που περιλαμβάνει την BNP Paribas, την Deutsche Bank, την ING, την Intesa Sanpaolo, την Bpifrance, την ασφαλιστική Euler Hermes και την ιταλική SACE. Εκτός όμως από τα κεφάλαια που εξασφαλίστηκαν μέσω δανεισμού και τα κρατικά κονδύλια που είτε έχουν δεσμευτεί είτε έχουν ήδη χορηγηθεί, οι τρεις μέτοχοι θα συμπληρώσουν με ενέσεις ρευστού ένα αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής ποσό. Κατά συνέπεια, η Stellantis θα έχει ένα ποσοστό της τάξης του 45% στην ACC στο τέλος του Μαρτίου, η Mercedes ένα 30% και η Saft που ανήκει στην TotalEnergies, 25%.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό