22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η επιστροφή του Σιδέρη στον Ολυμπιακό και το «αντίο» με δύο γκολ στην Παναχαϊκή

Ειδήσεις Ελλάδα

Παίκτες έχουν περάσει πολλοί από τον Ολυμπιακός. Αλλά το στίγμα τους στον σύλλογο έχουν αφήσει συγκεκριμένοι. Όσοι έχουν ποδοσφαιρικές αναμνήσεις από το 1959 και μετά, σίγουρα θα έχουν ξεχωρίσει έναν επιθετικό. Έναν άνθρωπο που με την «ερυθρόλευκη» φανέλα δεν σταματούσε να σκοράρει. Ο λόγος για τον Γιώργο Σιδέρη. 

Ο Σιδέρης ήταν στο Λιμάνι από το 1959 μέχρι το 1970 και είχε καταφέρει να πετύχει 222 γκολ. Ένα αληθινό… κανόνι στα γήπεδα για εκείνη την εποχή, με τον ίδιο να παραμένει μέχρι σήμερα ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού. Παρά τα 11 χρόνια που ήταν κάτοικος Πειραιά, ο παλαίμαχος επιθετικός, είχε αποφασίσει το 1970 να συνεχίσει την καριέρα του στο Βέλγιο και την Αντβέρπ, με την οποία σε 25 συμμετοχές είχε 7 γκολ. 

Η επιστροφή του Σιδέρη στην Ελλάδα όμως και τον αγαπημένο του Ολυμπιακό, δεν άργησε να έρθει. Ο «Φόντακας» είχε επιστρέψει στον Πειραιά το 1972 και σαν σήμερα, στις 6 Φεβρουαρίου, είχε φορέσει και πάλι την «ερυθρόλευκη» σε επίσημο αγώνα. Είχε προηγηθεί ένα φιλικό με την Αντμίρα, ωστόσο όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού, περίμεναν το πρώτο επίσημο ματς.

Eurokinissi // Ο Σιδέρης κόντρα στην Παναχαϊκή το 1972

Οι Πειραιώτες κόντρα στην Παναχαϊκή. Το «Καραϊσκάκη» είχε περίπου 42 χιλιάδες φιλάθλους, ενώ απ’ έξω υπήρχαν εκατοντάδες οπαδοί, που περίμεναν να δουν και πάλι τον Σιδέρη. Σε ένα παιχνίδι με 5 γκολ, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής με 3-2, με τον «Φόντακα» να πετυχαίνει τα 2 από τα 3 γκολ. 

Εκείνη τη μέρα, κανείς δεν περίμενε ότι αυτά τα γκολ, θα ήταν και τα τελευταία του Γιώργου Σιδέρη. Ο τότε 34χρονος επιθετικός δύο βδομάδες μετά τη νίκη επί της Παναχαϊκής και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, είχε αποφασίσει να «κρεμάσει τα παπούτσια του». Προφανώς, κανείς φίλος του Ολυμπιακού, δεν πρόκειται να ξεχάσει τον ίδιο, ο οποίος ήταν «φόβος και τρόμος» για τις αντίπαλες άμυνες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό