16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η εκδίκηση του πολύτεκνου είναι ένα Chrysler Pacifica 1.500 ίππων!

Ειδήσεις Ελλάδα

Από το ντεμπούτο κιόλας του θηριώδους supercharged V8 με όνομα “Hellcat” κάτω από το καπό ενός Dodge Challenger, οι petrolheads ανά τον κόσμο ονειρεύονταν τον συγκεκριμένο κινητήρα σε άλλα μοντέλα. Η Dodge τους έκανε το χατίρι τοποθετώντας τον Hellcat V8 των 717 ίππων τότε, στο εμπρός μέρος του Charger αλλά και του Durango ενώ στην λίστα προστέθηκαν το Jeep Grand Cherokee και το RAM 1500 TRX αλλά η φαντασία των οπαδών της αμερικανικής εταιρίας οργίαζε. Γύρω στο 2020 η Abimelec Design ονειρεύτηκε ένα Chrysler Pacifica με τον supercharged V8, χαμηλό, με φαρδιά φτερά και την δυνατότητα είτε να εξαϋλώσει τα ελαστικά του, είτε να ντροπιάσει ακόμα και supercars με τις επιδόσεις του. Αυτό το Pacifica γίνεται τώρα πραγματικότητα με την βοήθεια της Speedkore Performance για την οποία καμία ιδέα δεν είναι αρκετά τρελή ώστε να την αποθαρρύνει.

Αυτό που βλέπεις λοιπόν, είναι το “Baba Yaga” – το όνομα προέρχεται από τον μυθολογικό χαρακτήρα που βρίσκουμε στη λαογραφία σλάβικων χωρών. Μία γριά που απαγάγει, μαγειρεύει και τρώει τα θύματα της, συνήθως παιδιά. Πέραν του μακάβριου ονόματος, η δημιουργία των Speedkore και Abimelec Design είναι ένα εξωφρενικό Chrysler Pacifica που αφενός θυμίζει το μοντέλο στο οποίο βασίζεται και αφετέρου δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Το Baba Yaga έχει πρησμένα φτερά ώστε να χωρέσουν οι μεγαλύτεροι τροχοί, πιο επιθετική μάσκα που τροφοδοτεί τον κινητήρα και τα μηχανικά μέρη γενικότερα με δροσερό αέρα, νέο καπό με έναν μεγάλο αεραγωγό που εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό και μία κεντρικά τοποθετημένη, διπλή απόληξη για την εξάτμιση. Σύμφωνα με την Speedkore που θα αναλάβει την μεταφορά του Baba Yaga από την οθόνη του υπολογιστή στον δρόμο, ολόκληρο το αμάξωμα θα κατασκευαστεί από ανθρακονήματα με αποτέλεσμα την μείωση του βάρους κατά 450 κιλά ενώ όπως προαναφέραμε, κάτω από καπό θα φωλιάζει ο Hellcat V8 των 6.2 λίτρων.

Δεν πιστεύω να είχες την ψευδαίσθηση ότι αυτός έχει παραμείνει εργοστασιακός. Η Speedkore έχει εξελίξει ένα πακέτο που παίρνει το όνομα του από την μητέρα των δαιμόνων, Lilith, με το οποίο σκοπεύει να αυξήσει την ιπποδύναμη του ούτως ή άλλως τρομερού βενζινοκινητήρα στα 1.500 άλογα. Την μετάδοση της ισχύος στους τροχούς θα αναλάβει ένα 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο που θα αναβαθμιστεί ώστε να αντέχει την καταπόνηση και την κακομεταχείριση αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι τροχοί θα αναλάβουν την μετατροπή της ροπής σε επιτάχυνση. Το πιο εύκολο θα ήταν η ισχύς να περνά στον δρόμο από τους τροχούς του πίσω άξονα αλλά το πιο ασφαλές και αποδοτικό θα ήταν η ενσωμάτωση ενός συστήματος τετρακίνησης που θα αύξανε δραματικά την πρόσφυση. Το κακό είναι ότι οι δύο εταιρίες δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα κατασκευάσουν το Baba Yaga. Οι φήμες λένε ότι είναι θέμα χρόνου να πάρει το πράσινο φως με ορίζοντα την επόμενη SEMA. Προς το παρόν, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να το θαυμάζουμε και να ονειρευόμαστε πώς θα ήταν να κυκλοφορεί ανάμεσα μας…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό