20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Η Δύση απέτυχε άλλη μια φορά στη Γάζα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι «μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου το Ισραήλ διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Ειδικότερα, απευθυνόμενος στον τουρκικό λαό μετά τη συνεδρίαση του Προεδρικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα, είπε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση, «η οποία έχει την άνευ όρων υποστήριξη της Ευρώπης και της Αμερικής, διαπράττει εδώ και 25 ημέρες εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου».

Ισραηλινή επιθετικότητα κατά της Παλαιστίνης

Αναφέροντας ότι το νοσοκομείο Φιλίας Τουρκίας-Παλαιστίνης στη Γάζα, το οποίο θεραπεύει καρκινοπαθείς, είναι το τελευταίο θύμα της «ισραηλινής βαρβαρότητας», ο Ερντογάν δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι το Ισραήλ, το οποίο φαίνεται να έχει χάσει εντελώς το μυαλό του ως κράτος και να ενεργεί σαν οργάνωση, πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό».

Ο πρόεδρος Ερντογάν συνέχισε: «Ως αποτέλεσμα των άμεσων επιθέσεων του Ισραήλ κατά αμάχων, 8.500 Παλαιστίνιοι, κυρίως μωρά, παιδιά και γυναίκες, έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι σήμερα. Οι διαπραγματεύσεις μας συνεχίζονται για να διασφαλίσουμε ότι οι δράστες των εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα θα λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου».

213 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας

Εξηγώντας ότι τα υλικά ανθρωπιστικής βοήθειας της Τουρκίας, ορισμένα από τα οποία έφτασαν στους κατοίκους της Γάζας, ανήλθαν σε 213 τόνους, πρόσθεσε: «Όσοι είναι θεατές του θανάτου χιλιάδων παιδιών της Γάζας σήμερα, δεν θα έχουν τίποτα αξιόλογο να πουν αύριο για οποιοδήποτε θέμα. Κανένα καλό δεν θα βγει για την ανθρωπότητα ή τον κόσμο από τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων του γλυκού νερού που δεν μιλούν ενάντια στις σφαγές του Ισραήλ».

Είπε ακόμη ότι η Άγκυρα συνεχίζει τις επαφές «ώστε οι δράστες των εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν στη Γάζα να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου» και ότι η Τουρκία θα υπερασπιστεί «τα δικαιώματα του καταπιεσμένου και αθώου λαού της Γάζας σε όλα τα φόρα μέχρι τέλους».

Ο Ερντογάν υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να εξασφαλιστεί η κατάπαυση του πυρός και στη συνέχεια να ανοίξει ο δρόμος για την ειρήνη. «Πιστεύουμε ότι μία “Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης Παλαιστίνης-Ισραήλ” που θα διοργανωθεί με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών θα αποτελεί την πιο κατάλληλη πλατφόρμα γι’ αυτό», συμπλήρωσε.

Ευθύνες στη Δύση

Συνεχίζοντας είπε: «Είναι σημαντικό η διεθνής κοινότητα να ασκήσει πίεση στην ισραηλινή διοίκηση για να κρατήσει την πύλη της Ράφα ανοιχτή. Όπως συνέβη και χθες, η Τουρκική Δημοκρατία συνεχίζει να στέκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων αδελφών της και σήμερα, κάνοντας άνευ όρων ό,τι αυτό απαιτεί. Ωστόσο, ο δυτικός κόσμος, ιδιαίτερα οι ευρωπαϊκές χώρες, απέτυχαν για άλλη μια φορά στη Γάζα στη δοκιμασία της ανθρωπιάς».

«Κοιτάξτε, παιδιά πεθαίνουν, γυναίκες πεθαίνουν και νοσοκομεία βομβαρδίζονται εδώ και 25 ημέρες. 2,3 εκατομμύρια αθώοι κάτοικοι της Γάζας σε 360 τετραγωνικά χιλιόμετρα παλεύουν να επιβιώσουν εδώ και 25 ημέρες. Όλα τα ανθρωπιστικά χαρακτηριστικά εξοντώνονται ένα προς ένα στη Γάζα εδώ και 25 ημέρες», σημείωσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό