18.7 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η διχαστική τάση που σαρώνει στο TikTok και τί σχέση έχει με την απώλεια μαλλιών

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα νέο hair trend που έχει εμφανιστεί προωθεί την απομάκρυνση από το σαμπουάν για όσο το δυνατόν περισσότερο, ωστόσο, ένας ειδικός συνέστησε προσοχή, προειδοποιώντας ότι αυτό θα μπορούσε κάλλιστα να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών.

Πολλοί θαυμαστές της ομορφιάς «ορκίζονται» στο«hair training» -μια διχαστική τάση που σαρώνει αυτήν τη στιγμή στο TikTok, η οποία μπορεί να κάνει τους φανατικούς της καθαριότητας να αισθάνονται λίγο αγανακτισμένοι. Αυτή η πρακτική, περιλαμβάνει την καθυστέρηση του λουσίματος των μαλλιών για όσο το δυνατόν περισσότερο, με βάση την ιδέα ότι ορισμένα συστατικά του σαμπουάν μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στο τριχωτό της κεφαλής μας.

Οι λάτρεις της τάσης αυξάνουν σταδιακά τον χρόνο μεταξύ των λουσιμάτων, με μερικούς ακόμα πιο φανατικούς να φτάνουν μέχρι τις 30 ημέρες άλουστοι. Παρόλο που ορισμένοι «ορκίζονται» ότι αυτή η μέθοδος έχει ως αποτέλεσμα ένα πιο υγιές, και λιγότερο λιπαρό αποτέλεσμα, μία επαγγελματίας ειδικός στα μαλλιά προειδοποιεί ότι το να μην λούζουμε αρκετά τα μαλλιά μας μπορεί να οδηγήσει σε δυσμενείς επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένης της τριχόπτωσης.

H απλή καθημερινή συνήθεια που μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της απώλειας βάρους

Η τριχολόγος Kate Holden είπε στη Sun: «Το λούσιμο των μαλλιών μας είναι ζωτικής σημασίας για να διατηρούμε τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής μας καθαρά. Το λούσιμο αφαιρεί τη λίγδα, την πιτυρίδα, τη βρωμιά, τη ρύπανση, τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς και τα υπολείμματα προϊόντων περιποίησης μαλλιών που μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής και θαμπά μαλλιά με κόμπους σαν άχυρο».

Εμβαθύνοντας στη λογική πίσω από την υγεία μαλλιών, η Holden συνέχισε λέγοντας ότι το να λούζουμε καθημερινά τα μαλλιά μας μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε σπάσιμο, ενώ η επιλογή του λάθος σαμπουάν για τον τύπο των μαλλιών μας θα μπορούσε κάλλιστα να απογυμνώσει ή να υπερφορτώσει τις τρίχες μας. Απαιτείται, ωστόσο, μια λεπτή ισορροπία και το να προσέχουμε περισσότερο τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθώς αυτό θα ήταν πολύ πιο ωφέλιμο από το να παραλείψουμε τελείως το λούσιμο των μαλλιών.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Holden, το να μην πλένουμε αρκετά τα μαλλιά μας μπορεί να οδηγήσει σε σμηγματορροϊκή δερματίτιδα -έναν πολύ δυσάρεστο τύπο πιτυρίδας που μπορεί να οδηγήσει σε ερυθρότητα και κνησμό του τριχωτού της κεφαλής, λιπαρό, κίτρινο ξεφλούδισμα και τελικά απώλεια μαλλιών.

Η ειδικός εξήγησε: «Η πιτυρίδα και η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα προκαλούνται κυρίως από έναν μύκητα που ζει στο τριχωτό της κεφαλής, ο οποίος τρέφεται με έλαια και παράγει ένα οξύ που ονομάζεται ελαϊκό οξύ. Περίπου το 50 τοις εκατό των ενηλίκων είναι ευαίσθητοι στο ελαϊκό οξύ, οπότε όταν ο μύκητας το παράγει αυτό οξύ, το τριχωτό της κεφαλής σας αντιδρά με ερεθισμό, φαγούρα και παράγοντας περισσότερα κύτταρα του δέρματος για να προσπαθήσει να προστατευτεί».

Την επόμενη φορά που θα πάρεις το κινητό σου στο μπάνιο ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείς

Μάλιστα, προειδοποίησε: «Η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα και η φλεγμονή στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να προκαλέσουν έναν τύπο απώλειας μαλλιών που ονομάζεται telogen fluvium, που προκαλεί αυξημένη τριχόπτωση σε όλο το τριχωτό της κεφαλής».

Έχοντας αυτό κατά νου, η ειδικός θα συνιστούσε να φροντίζουμε να λούζουμε τα μαλλιά μας με σαμπουάν τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να εξασφαλίσουμε το βέλτιστο αποτέλεσμα στο τριχωτό της κεφαλής με υγιή και λαμπερά μαλλιά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό