17.4 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Η Γκάνα απαγορεύει την εισαγωγή αυτοκινήτων άνω των 10 ετών για να προσελκύσει εργοστάσια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Γκάνα απαγόρευσε την εισαγωγή αυτοκινήτων άνω των 10 ετών, προκειμένου να ενθαρρύνει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να δημιουργήσουν εργοστάσια στα εδάφη της.

Στον νέο νόμο που ψήφισε η χώρα της Δυτικής Αφρικής, ο οποίος προορίζεται για να προσελκύσει επενδύσεις, προβλέπονται επίσης εκπτώσεις σε εισαγωγικούς δασμούς για τις εταιρίες που θα κατασκευάζουν ή θα συναρμολογούν τα αυτοκίνητά τους εντός χώρας, ενώ έξι μήνες μετά, αφότου κάποια εταιρία κατασκευάζει ή συναρμολογεί τα νέα της αυτοκίνητα στη Γκάνα, θα αίρεται η απαγόρευση εισαγωγής αυτοκινήτων ηλικίας μεγαλύτερης των 10 ετών.

Ανάμεσα στις εταιρίες που εξετάζουν να συναρμολογούν τα νέα αυτοκίνητά τους στη Γκάνα είναι η Volkswagen, η Nissan, η Toyota, ηSuzuki και η Renault. Να σημειωθεί πως το 70% των εισαγόμενων αυτοκινήτων της Γκάνα ετησίως αφορά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
Η Γκάνα επιδιώκει να γίνει κόμβος κατασκευής αυτοκινήτων για τη Δυτική Αφρική, μια περιοχή με περισσότερα από 380 εκατομμύρια κατοίκους. Η Γκάνα έχει πληθυσμό περίπου 30 εκατ. κατοίκους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό