15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Η ανδρική Volley League ξεκινά προπονήσεις τον Μάιο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν οι τηλεδιασκέψεις που είχε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π., Παντελής Ταρνατόρος, με την αθλητική ηγεσία και τους φορείς του ελληνικού βόλεϊ για το μέλλον του πρωταθλήματος Volley League της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.

Το πρωί της Τρίτης 5 Μαΐου είχε τηλεδιάσκεψη με το προεδρείο του Π.Α.Σ.Α.Π., όπου ο πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου των αθλητών, Παναγιώτης Πελεκούδας, διατύπωσε την πρόθεση να εξαντληθούν όλα τα χρονικά περιθώρια για ολοκλήρωση της περιόδου εντός του αγωνιστικού χώρου.

Το βράδυ της Τρίτης 5/5 ο κ. Ταρνατόρος συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, τον πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ., Γιώργο Καραμπέτσο και τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α., που είναι και μέλη του Ε.Ο.Δ.Υ. και συζητήθηκαν οι προοπτικές έναρξης της αγωνιστικήσ προετοιμασίας των αθλητών.

Θέληση και σχεδιασμός της Γ.Γ.Α. είναι να ξεκινήσει στα γυμναστήρια η προετοιμασία των επαγγελματικών ομάδων εντός του Μαΐου για προπονήσεις και ασκήσεις φυσικής κατάστασης των αθλητών που αγωνίζονται στις ομάδες της Volley League.

Σύμφωνα με το πλάνο που θα ισχύσει, οι ομάδες θα κάνουν προετοιμασία για τέσσερις εβδομάδες και στη συνέχεια θα μπορέσουν να αγωνιστούν για να ολοκληρώσουν τη σεζόν 2019-20 με πρόγραμμα που θα ανακοινώσει η διοργανώτρια αρχή.

Τόσο ο Γ.Γ.Α. όσο και τα μέλη της Υγειονομικής Επιτροπής εξέφρασαν τη θέλησή τους για επιστροφή στην κανονικότητα, τόσο της κοινότητας του βόλεϊ όσο και όλου του ελληνικού αθλητισμού.

Τόνισαν πως εάν υπάρξουν νέα δεδομένα με αύξηση των κρουσμάτων και των θυμάτων θα επιστρέψουν στο καθεστώς των περιορισμών και δεν θα ισχύσουν όλα αυτά που συζητήθηκαν.

Επίσης έδωσαν συγκεκριμένες οδηγίες για τον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργήσουν οι ομάδες αλλά και οι ιατρικές εξετάσεις που θα υποβάλλονται οι αθλητές και όλα τα μέλη των επαγγελματικών ομάδων ώστε να διαφυλαχθεί η ασφάλεια τους, αλλά και η αποτροπή μετάδοσης του co-19.

Η Ε.Σ.Α.Π. αναμένει πλέον την επίσημη απάντηση της F.I.V.B. και C.E.V. για την παράταση στις ημερομηνίες των συμβολαίων των ξένων αθλητών, ενώ εντός των ημερών θα διεξαχθεί συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου για να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό