18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η αναφορά του Κ. Μητσοτάκη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε όσους βρέθηκαν στη συγκέντρωση υποδοχής του στον κεντρικό πεζόδρομο των Σερρών.  

«Καθώς ερχόμουν με τα πόδια από τον δρόμο που φέρνει το όνομα του Εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με υποδέχθηκε ο δήμαρχος (Αλέξανδρος Χρυσάφης), ο οποίος είχε την καλοσύνη να μου χαρίσει μία φωτογραφία από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 όπου ένα μικρό αγόρι με μία ωραία φορεσιά χαιρετάει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Ήμουν 8 χρονών και η φωτογραφία αυτή θα βρει τη θέση της στο γραφείο μου, για να τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο έναν σπουδαίο, έναν μεγάλο πολιτικό, ο οποίος άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της πατρίδας μας. Του οποίου οι μεγάλες εθνικές επιλογές, με σημαντικότερη την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, σήμερα δικαιώνονται περισσότερο παρά ποτέ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης. 

Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχτηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχιλλέα Καραμανλής, ο οποίος έστειλε μήνυμα ενότητας της παράταξης. «Κύριε πρόεδρε, καλώς ήρθατε στην πόλη των Σερρών, καλώς ήρθατε στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή και θέλω να γνωρίζετε ότι όλοι οι νεοδημοκράτες είμαστε μία γροθιά μαζί σας, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε, με ομοψυχία κυρίως και με ενότητα, τα μεγάλα προβλήματα του τόπου, αλλά και όλοι οι Έλληνες».

Οι αναφορές αυτές έλαβαν χώρα στον απόηχο της χθεσινής ομιλίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στα Ανώγεια της Κρήτης και των αναφορών του στο θέμα των παρακολουθήσεων. 

Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως «κανένα άδειασμα του πρωθυπουργού, καμία αιχμή προς την κυβέρνηση δεν υπήρχε στη χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού».

Όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου, αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, «θα αντιληφθεί πως κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με όσα έχει προτάξει η κυβέρνηση, ήτοι την απόλυτη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης».

«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να φθάσουμε στο τι έγινε. Διακρίνω, πάντως, μία απελπισμένη προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων να παραμορφώσουν τις απόψεις του πρώην πρωθυπουργού. Είναι οι ίδιοι που του επεφύλασσαν κριτική και στο παρελθόν» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πώς «είναι γνωστό ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει διαχρονικά σταθερές απόψεις για την παράταξη και την χώρα» Επανέλαβε παράλληλα πως σε ό,τι αφορά στην κυβέρνηση «δεν ανεχόμαστε καμία σκιά στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Σημειώνεται ότι συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή δήλωσαν σήμερα, στον απόηχο της χθεσινής ομιλίας του πως «ο πρώην πρωθυπουργός είπε αυτονόητα πράγματα» και πως η παρέμβασή του «δεν εμπεριείχε αιχμές κατά της κυβέρνησης»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό