18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η ΑΕΚ με «ήρωα» τον Άμραμπατ, νίκησε Άρη και Χουτεσιώτη και παρέμεινε 1η

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ΑΕΚ, παίζοντας κυριαρχικό ποδόσφαιρο, νίκησε τον Άρη με 2-1 για την 6η αγωνιστική των play-offs της Super League 1. Ο Λορέν Μορόν, «άνοιξε» το σκορ του αγώνα με σουτ-βολέ από το ύψος της περιοχής στο 37ο λεπτό. Την ισοφάριση για την «ένωση» την πέτυχε ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ από κοντινή απόσταση (49′), ενώ την ολική ανατροπή την «έγραψε» ο Νόρντιν Άμραμπατ στο 84′ για το τελικό 2-1. 

 Αυτή η νίκη, είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μείνει στην κορυφή, έχοντας πια 72 βαθμούς ενώ ο Άρης βρίσκεται στους 48 πόντους όντας 5ος. 

Ο αγώνας, είχε μία… άγρια ομορφιά από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Ο Νίκλας Ελίασον «απείλησε» την εστία του Χουτεσιώτη, με τον Έλληνα κίπερ να λέει «όχι» στον Σουηδό από κοντινή θέση(2′). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι «απάντησαν» στο 4ο λεπτό με τον Αλβάρο Ζαμόρα να εξαπολυεί έναν «κεραυνό», αλλά ο Γιώργος Αθανασιάδης με εξαιρετική εκτίναξη φώναξε «παρών».

Στο 37ο λεπτό, μετά από φάση διαρκείας, ο Άρης έκανε το 1-0. Η μπάλα, μετά από «αναμπουμπούλα» στην άμυνα των φιλοξενούμενων, «στρώθηκε» στον Μορόν, ο οποίος με δυνατό σουτ, «εκτέλεσε» τον Αθανασιάδη, για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. 

EUROKINISSI

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα έφεραν το παιχνίδι στην ισορροπία (49′). Ο Εζεκιέλ Πόνσε σούταρε, αλλά η μπάλα δεν είχε την κατάλληλη δύναμη να καταλήξει στα δίχτυα, με αποτέλεσμα ο Σιντιμπέ από κοντινή απόσταση να κάνει το 1-1 σε κενή εστία. 

EUROKINISSI

Οι φιλοξενούμενοι, στο 65ο λεπτό, έκαναν το 2-1 με τον Νόρντιν Άμραμπατ, αλλά το γκολ εν συνεχεία ακυρώθηκε από τον διαιτητή του ματς, Χρήστο Βεργέτη ως οφσάιντ. 

EUROKINISSI

Καθώς ο χρόνος πέρναγε, η ΑΕΚ βρήκε το πολυπόθητο γκολ, έπειτα από αρκετές χαμένες ευκαιρίες (84′). Ο Άμραμπατ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Λίντσεϊ Ρόουζ και από το ύψος της μεγάλης περιοχής «γράφοντας» την ανατροπή και το τελικό 2-1 στο ντέρμπι με δυνατό σουτ.

EUROKINISSI

Αναλυτικά οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Μοντόγια, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φατόρε, Νταρίντα, Βερστράτε, Παναγίδης, Ζαμόρα, Γκαρθία, Μορόν.ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Ελίασον, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Πόνσε.

Δημήτρης Δράκος

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό