22.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Η Άστον Βίλα βρήκε τον… δάσκαλο της στο πρόσωπο του Ουνάι Έμερι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Άστον Βίλα με τη νίκη της απέναντι στην Γουέστ Χαμ (4-1) ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας της Premier League και ελπίζει πως ο Μάιος θα την βρει αγκαλιά με ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ήταν η 11η συνεχόμενη επιτυχία εντός έδρας, με τον Ουνάι Έμερι να αποθεώνεται για το σύνολο που έχει δημιουργήσει. Στις 11 αυτές αναμετρήσεις η Βίλα μετρά 31 γκολ υπέρ, μόλις 5 στο παθητικό της και 6 ματς χωρίς να παραβιαστεί η εστία της.

Κανείς δεν περίμενε την προηγούμενη σεζόν ότι οι «χωριάτες» από την 15η θέση, και λίγο πριν αγγίξουν την ζώνη του υποβιβασμού, θα βρίσκονταν να διεκδικούν έξοδο στην Ευρώπη. Με την έλευση του Έμερι στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, η Βίλα άρχισε να ονειρεύεται ξανά μεγάλες διοργανώσεις και υψηλές θέσεις στη βαθμολογία.

Ο Ισπανός κρατά τα ηνία της ομάδας του Μπέρμιγχαμ από το Νοέμβριο του 2022, οπότε και κάθισε στην άκρη του πάγκου της Βίλα κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με εμφατική νίκη με σκορ 3-1 άφησε ένα πρώτο δείγμα για το τι θα ακολουθήσει στην πορεία.

Μετά το όχι και τόσο επιτυχημένο πέρασμα του Στίβεν Τζέραρντ από την τεχνική ηγεσία, οι «χωριάτες» βρήκαν ανάσα πνοής στο πρόσωπο του Έμερι. Πριν αναλάβει καθήκοντα η Βίλα βρισκόταν στην 15η θέση του αγγλικού πρωταθλήματος, φλερτάροντας με τη ζώνη υποβιβασμού. Κανείς στο Μπέρμιγχαμ δεν ήθελε να ζήσει ξανά στιγμές από το πρόσφατο παρελθόν, που έφεραν τη Βίλα στη Β’ κατηγορία της Αγγλίας, την περίφημη Τσάμπιονσιπ.

Με τον Ισπανό στον πάγκο κατάφερε να πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο συγκεντρώνοντας 61 βαθμούς, πράγμα που την κατέτασσε στην 7η θέση της βαθμολογίας πίσω από την Μπράιτον, στερώντας της την συμμετοχή στο Europa League για μόλις ένα βαθμό.

Φέτος βλέπουμε μια άκρως βελτιωμένη Βίλα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά. Με πολύ δυναμικές προσθήκες αυτές των Πάου Τόρες, Μουσά Ντιαμπί, Γιούρι Τίλεμανς και τον δανεισμό του Νικολό Τζανιόλο έχει ενισχύσει το σύνολο της.

Ape-epa

Άξιοι αναφοράς είναι οι Όλι Γουότκινς με 5 γκολ και 5 ασίστ σε 9 αγώνες και ο Ντάγκλας Λουίζ με 5 γκολ. Ο Βραζιλιάνος στον αγώνα με την Γουέστ Χαμ έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε έξι διαδοχικά παιχνίδια της Premier League για την Άστον Βίλα στο “Βίλα Παρκ”, σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε μέχρι πρότινος ο Ντουάιτ Γιορκ (5 σερί ματς το 1996).

Με την υπάρχουσα εικόνα της Άστον Βίλα ο Έμερι μπορεί να κυνηγήσει και την τετράδα, αν και Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Τότεναμ είναι αρκετά φορμαρισμένες. Μιλάμε για μια υπέρβαση του Ισπανού τεχνικού που εκτός από την Premier League έχει να δώσει μεγάλες μάχες και στο Conference League, καθώς η ομάδα του μετρά 1 νίκη και 1 ήττα στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Τζένη Παπαδοπούλου

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό