25 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Ακίνητα – Πλειστηριασμοί: Από τον πύργο Βγενόπουλου στη βίλα Τσαγκαράκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Aρχή εβδομάδας και αρχή νέων πλειστηριασμών. Πάνω 1700 πλειστηριασμοί είναι προγραμματισμένοι να διενεργηθούν αυτή την εβδομάδα. Από τα ακίνητα που ξεχωρίζουν είναι βίλες οικογενειών που μεσουράνησαν σε διάφορους τομείς και όχι μόνο.

Ο πύργος του Ανδρέα Βγενόπουλου

Ο νέος πλειστηριασμός για τον εντυπωσιακό πύργο του Ανδρέα Βγενόπουλου, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 15 Μαΐου, ενώ η τιμή εκκίνησης παραμένει στα 4,2 εκατ. ευρώ.

Η πολυτελής έπαυλη βγαίνει σε πλειστηριασμό κατά τη διαδικασία εκκαθάρισης της περιουσίας του εκλιπόντος. Μετά την αναστολή της διαδικασίας που είχε προγραμματιστεί κατόπιν αίτησης των κληρονόμων για τις 25 Μαΐου, το ακίνητο επανήλθε στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών αρχικά στις 22 Νοεμβρίου με την τύχη του πλειστηριασμού τότε να είναι επίσης αναστολή.

Η μονοκατοικία έχει ανεγερθεί επί μεσαίου οικοπέδου επιφάνειας 3.533,41m2, σύμφωνα με τον τίτλο ιδιοκτησίας. Στο κεντρικό τμήμα του οικοπέδου, στα ανατολικά της κατοικίας, υπάρχει διαμορφωμένος χώρος με κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα), επιφάνειας 102,80m2 με τον αντίστοιχο υπαίθριο χώρο εκτόνωσης. Aποτελείται από δύο κτιριακούς όγκους, οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, έχουν διαφορετική τεχνική και αρχιτεκτονική μορφή αλλά βρίσκονται σε επαφή και είναι λειτουργικά συνδεδεμένοι, ώστε να συνιστούν μία μονοκατοικία. Αυτό που ξεχωρίζει είναι ο πύργος των 16 μέτρων.

Η συνολική δόμηση είναι 1.604,72m2, εκ των οποίων τα 1.212,86m2 αποτελούν χώρους κύριας χρήσης (1.123,86m2 ανωδομής και 89,00m2 υπογείου), ενώ τα 391,86m2 υπόγειους χώρους βοηθητικής χρήσης.

H βίλα του κοσμηματοπώλη

Στις 15 Μαΐου χτυπά το ηλεκτρονικό σφυρί για τη βίλα στη Βάρη του πασίγνωστου και τηλεοπτικά κοσμηματοπώλη Γιώργου Τσαγκαράκη. Το ακίνητο βρίσκεται επί της Οδού Ονείρων στη Βάρη και δηλώνεται ως κατοικία του γνωστού κοσμηματοπώλη, διαθέτει, μεταξύ άλλων, δύο πισίνες, ενώ η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 4,7 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για πολυτελές ακίνητο σε οικόπεδο 5.174,80 τ.μ., που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο.

Το ακίνητο φέρει προσημείωση υπέρ της Alpha Bank για 456.000 ευρώ από τις 19 Σεπτεμβρίου 2005 και προσημείωση υπέρ του Μοχάμεντ Ζοχαρι Αμπντελαγιεμ Αχμέντ για 1 εκατ. ευρώ από τις 15 Οκτωβρίου 2019.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η CEPAL HELLAS ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π., ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της εταιρείας ειδικού σκοπού «POSEIDON FINANCIAL INVESTOR DESIGNATED ACTIVITY COMPANY», ως ειδικής διαδόχου της «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ». Η αναγκαστική κατάσχεση έγινε για 200.000 ευρώ,

Ο Γεώργιος Αλέξανδρος Τσαγκαράκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια, έχασε τους γονείς του όταν ήταν 12 χρονών και βρέθηκε έτσι σε οικοτροφείο. Από τα 16 του άρχισε να εργάζεται ενώ για να μπορέσει να σπουδάσει ξεπουλούσε τις αντίκες του πατρικού του. Βρέθηκε να εργάζεται ακόμα και στην Αλάσκα.

Το 1989 ίδρυσε την Galerie Tsangarakis, με παρουσία στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αλεξάνδρεια, διαθέτοντας κοσμήματα, ρολόγια, πορσελάνες και συλλεκτικούς πίνακες ζωγραφικής.

Από ένα σημείο και μετά άρχισε να διαθέτει κοσμήματα και μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, κάτι που τον κατέστησε γνωστό στο ευρύ κοινό.

Το εμπορικό κέντρο στη Βάρκιζα

Στις 15 Μαΐου χτυπά το ηλεκτρονικό σφυρί και για την οικογένεια Κουτρουλιά, δημιούργημα της οποίας ήταν η επιτυχημένη αλυσίδα εστιατορίων «Palmie bistro». Ο πλειστηριασμός, αφορά και πάλι το μεγάλο επαγγελματικό κτίριο που διατηρούσε η οικογένεια στη Βάρκιζα, το οποίο κάποτε λειτουργούσε σαν εμπορικό κέντρο. Έχουν προηγηθεί άλλοι τρεις άγονοι πλειστηριασμοί για το εν λόγω ακίνητο, το οποίο τώρα βγαίνει στο σφυρί ξανά με τιμή εκκίνησης 1.417.650 ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η doValue και ο πλειστηριασμός αφορά 35 οριζόντιες ιδιοκτησίες πολυκατοικίας, χτισμένης επί οικοπέδου εκτάσεως 1.000,58 τ.μ., στη θέση Βάρκιζα.

Έχουν περάσει σχεδόν 60 χρόνια από τότε που ο Γιώργος Κουτρουλιάς ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα, και κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με την αθηναϊκή εστίαση και ψυχαγωγία.

Από το ξεκίνημά του, όνειρό του ήταν να δημιουργήσει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούσαν να απολαύσουν τον καφέ τους, ένα σνακ, γλυκό ή ποτό κι ένα φαγητό αντάξιο του «σπιτικού», σε προσιτές τιμές. Το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα, δημιουργώντας την αλυσίδα Palmie bistro.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό