23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Η άποψη του λαού εκφράζεται στις εκλογές

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ζητήματα που αφορούν σε δικαιώματα δεν λύνονται με δημοψηφίσματα». Με αυτή τη φράση ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης Παύλος Μαρινάκης απάντησε στη δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε ανοίξει θέμα δημοψηφίσματος για το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας στα ομόφυλα ζευγάρια. 

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε με νόημα πως «η άποψη του λαού εκφράζεται στις εκλογές και τις πρόσφατες εκλογές ο ελληνικός λαός ενέκρινε το πρόγραμμά μας, μέσα σε αυτό υπάρχει και η δέσμευση για τη συγκεκριμένη ρύθμιση…»

«Σεβόμαστε απόλυτα την Εκκλησία για τη διαχρονική συμβολή της» είπε ο κ. Μαρινάκης, επιλέγοντας ωστόσο να απαντήσει στον Αρχιεπίσκοπο για την αποστροφή του «για τη ζωή των παιδιών με 2 μπαμπάδες ή 2 μαμάδες» 

«Υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν με 2 μπαμπάδες ή 2 μαμάδες, δεν μπορούμε a priori να πούμε ποια οικογένεια ομόφυλων ή ετερόφυλων είναι κατάλληλη ή ακατάλληλη για τα παιδια» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: 

«Υπάρχει η εκτελεστική, η νομοθετική και η δικαστική εξουσία, η εκτελεστική εξουσία προτείνει και οι βουλευτές καλούνται να αποφασίσουν….». 

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός μιλώντας στο Bloomberg είχε τονίσει πως η συγκεκριμένη ρύθμιση θα είναι νόμος του κράτους τον Φεβρουάριο – την Τρίτη συνεδριάζει το υπουργικό Συμβούλιο, μεταξύ άλλων και για τα ομόφυλα ζευγάρια – αλλά και η Ιερά Σύνοδος με αποκλειστικό θέμα το επίμαχο σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης.  

Θέμα δημοψηφίσματος ανοίγει ο Ιερώνυμος 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε με δημοσιογράφους κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου δημοτικού σχολείου της Νέας Μάκρης και ερωτήθηκε για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

«Έγινε συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά αφορούσε άλλο θέμα, για τα ακίνητα, την Τρίτη που θα συνεδριάσουμε θα ακούσετε την επίσημη θέση της εκκλησίας» επισήμανε.

«Σε τέτοια ζητήματα δεν μπορεί να πάρει θέση ο Aρχιεπίσκοπος και ο πρωθυπουργός, στο τέλος είναι ο κόσμος, αν θέλει να το κάνει θα το κάνει», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί και τι ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Να δει ο κόσμος πως τα παιδιά που θα έρθουν, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια με 2 μπαμπάδες και 2 μαμάδες, πώς θα ξυπνάει στο σπίτι και τι θα βλέπει δίπλα του και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούργια, δεν την απορρίπτουμε, βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα να τη διαστρέφει ο καθένας και να την κάνει όπως θέλει και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να διαφωνούμε», συμπλήρωσε.

«Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο και ο καθένας από εμάς δεν θα πρέπει να σκέφτεται τι θα πει η δεξιά ή η αριστερά ή η κεντρώα, αλλά ποια οικογένεια θέλουμε. Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, τι κοινωνία θέλουμε;» είπε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε: «Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό