16.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ηράκλειο: Τηλεφωνική απάτη και «αφαίμαξη» 9.000 € από εκκλησία

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα τηλεφωνική απάτη, με τους δράστες να βάζουν στο στόχαστρο μια εκκλησία στο Ηράκλειο. Όταν διαπιστώθηκε αυτό που είχε συμβεί ήταν ήδη πολύ αργά…

Ακόμα μία τηλεφωνική απάτη στο Ηράκλειο, με τους δράστες να καταφέρνουν να αποσπάσουν 9.000 ευρώ, από τραπεζικό λογαριασμό εκκλησίας. Ο υπεύθυνος του Ναού παγιδεύτηκε με ένα κόλπο γνωστό. Πήρε τηλέφωνο και ζήτησε να καταθέσει διαδικτυακά, 10.000 ευρώ για την ενίσχυση ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη. Ο υπεύθυνος της εκκλησίας τον πίστεψε. Ο δράστης έστειλε ένα μήνυμα – παγίδα και όταν πήρε τους κωδικούς προχώρησε στην ανάληψη των χρημάτων που βρίσκονταν στον λογαριασμό.

Στο… στόχαστρο των απατεώνων μπήκε και μία εκκλησία στο Ηράκλειο με τους επιτήδειους να μην διστάζουν να «αδειάσουν» τον λογαριασμό τραπέζης. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν χθες (01-12-2022) όταν ένας άνδρας επικοινώνησε με τον ιερέα της Αγίας Τριάδας στο Ηράκλειο λέγοντάς του, πως θέλει να προχωρήσει σε δωρεά ύψους 10.000 ευρώ.

Μετά από μία σύντομη συζήτηση που είχαν ο απατεώνας στέλνει στον ιερέα έναν υπερσύνδεσμο προκειμένου να ακολουθήσει τις οδηγίες ώστε να του καταβληθούν τα χρήματα.

Ο ιερέας, χωρίς να αντιληφθεί ότι πρόκειται για απάτη, πάτησε στον σύνδεσμο, έβαλε τους κωδικούς που του ζητούσε και λίγες ώρες αργότερα διαπίστωσε πως περίπου 9.000 ευρώ που υπήρχαν στον τραπεζικό λογαριασμό της εκκλησίας είχαν κάνει… φτερά!

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο ιερέας κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία που ερευνά την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό