27.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: Περιορίζεται η παραγωγή των εργοστασίων των FCA, Ford και GP, κλείνει το εργοστάσιο της Tesla λόγω του κορωνοϊού

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Tesla που οι υπάλληλοί της δεν είναι μέλη του UAW, αναγκάστηκε να κλείσει το εργοστάσιό της στο Fremont, επειδή η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με την περιοχή του Κόλπου του Σαν Φρανσίσκο όπου βρίσκεται το εργοστάσιο να έχει τεθεί σε γενικό lockdown για 3 εβδομάδες.
Το εργοστάσιο της Tesla, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της κομητείας Αλαμήντα, δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να συνεχίσει να λειτουργεί, παρά το γεγονός πως η ίδια η Tesla αρνήθηκε να κλείσει το εργοστάσιο, αλλά έδωσε το ελεύθερο στους 10.000 εργαζομένους της να μην πάνε για δουλειά εάν νοιώθουν άρρωστοι ή φοβούνται μήπως κολλήσουν τον ιό. Στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο επιτρέπονται να είναι ανοικτά μόνο καταστήματα και εργοστάσια πρώτης ανάγκης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κομητείας, οι επιχειρήσεις που θεωρούνται όχι πρώτης ανάγκης, μπορούν να διατηρούν ανοικτές μόνο ελάχιστες βασικές λειτουργίες τους, όπως η φύλαξη των εγκαταστάσεών τους και η μισθοδοσία. Οι παραβιάσεις ή η μη συμμόρφωση τιμωρούνται με πρόστιμο, με φυλάκιση ή και με τα δύο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό