23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Η Hennessey ντοπάρει το Chevrolet Camaro ZL1 όσο δεν πάει (Video)

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα muscle cars αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αμερικανικής αυτοκινητικής κουλτούρας, αλλά και αυτά θα πέσουν θύματα της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση.

Ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα σε αυτήν την κατηγορία είναι το Chevrolet Camaro ZL1, το οποίο δείχνει επίσης να πλησιάζει προς το τέλος της καριέρας του.

Αυτό έδωσε στη Hennessey, γνωστή για τις βελτιώσεις και τα ειδικά της μοντέλα, τη δυνατότητα να δημιουργήσει την απόλυτη έκδοση του Camaro, την οποία αποκαλεί «Exorcist Final Edition».

Σε αυτήν την τελευταία έκδοση του «Εξορκιστή» οι μηχανικοί της Hennessey έχουν βελτιώσει σημαντικά τον V8 των 6,2λίτρων τοποθετώντας έναν μεγαλύτερο και πιο προηγμένο υπερσυμπιεστή και κάνοντας αλλαγές στο σύστημα τροφοδοσίας του. Έχουν επίσης τροποποιήσει τα κεφαλές των κυλίνδρων και τους εκκεντροφόρους, με αποτέλεσμα μια εντυπωσιακή αύξηση κατά 54% στην ιπποδύναμη, φτάνοντας τους 1.014 ίππους.

Με τόση ισχύ, ο «Εξορκιστής», που θα κατασκευαστεί μόλις 57 φορές, χρειάζεται μόνο 2,1 δευτερόλεπτα για το 0-60 μίλια την ώρα (0-96 χιλιόμετρα ανά ώρα), επίδοση επιπέδου hypercar.  

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό