18.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

 «Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ»: Δώσαμε ραντεβού στο Κερατσίνι για καλό σκοπό!

Ειδήσεις Ελλάδα

Βλέπεις, γνωρίζοντας και έχοντας ακούσει πολλά για τις σημαντικές εθελοντικές δράσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος όλα αυτά τα χρόνια, δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία να προσφέρω και κυρίως, να γίνω και εγώ μέρος αυτής της «οικογένειας». Κάπως έτσι, βρέθηκα στο πλευρό των εθελοντών-εργαζόμενων από το κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος Κερατσινίου και πέρασα μία ημέρα μαζί τους, για καλό σκοπό.

Αν δεν το γνώριζες, είναι σημαντικό να μάθεις ότι εδώ και 12 χρόνια η ΑΒ Βασιλόπουλος, μέσα από την «Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ», δείχνει μέσα από πράξεις φροντίδας ότι νοιάζεται πραγματικά για όσα συμβαίνουν γύρω μας, για την κοινωνία, για τους συνανθρώπους μας και τον πλανήτη. Την Κυριακή 29 Μαΐου, λοιπόν, κάθε κατάστημα αλλά και τα κεντρικά γραφεία της ΑΒ Βασιλόπουλος, οργάνωσαν ξεχωριστές δράσεις αφιερωμένες στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Στη δική μου περίπτωση, τα όσα έμαθα, είδα και έκανα, αλλά και οι άνθρωποι με τους οποίους είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ και να συνομιλήσω, στην εθελοντική δράση στο Κερατσίνι, με βοήθησαν να αντιληφθώ και να κατανοήσω καλύτερα την αξία του εθελοντισμού.

Μαθαίνοντας από «πρώτο χέρι» τη σημασία του να φροντίζουμε για όσα νοιαζόμαστε

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είχα επισκεφτεί ξανά το Πάρκο «Ανδρέας Παπανδρέου» στον λόφο Σελεπίτσαρι, στο Κερατσίνι. Όμως, αυτό που διαπίστωσα λαμβάνοντας μέρος στην εθελοντική δεντροφύτευση της ΑΒ Βασιλόπουλος εκεί, ήταν το πώς λίγο παραπάνω πράσινο στις πόλεις μας, μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, μαζί με τους ανθρώπους της ΑΒ Βασιλόπουλος φυτέψαμε συνολικά 110 δέντρα στην είσοδο του πάρκου. Και αυτή η δράση, αλλά και οι υπόλοιπες που έλαβαν χώρα την περασμένη Κυριακή στο πλαίσιο της 12ης χρονιάς εθελοντισμού ΑΒ Βασιλόπουλος, αποτέλεσαν τοπικές «γιορτές» για κάθε κοινωνία.

Όσο για πώς και το γιατί έγινε η δεντροφύτευση στο Κερατσίνι, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως η επιλογή έγινε από τους ίδιους τους εργαζόμενους του καταστήματος ΑΒ Βασιλόπουλος της περιοχής, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν κάτι όμορφο για τον τόπο τους!

Η εμπειρία ήταν απλώς υπέροχη. Κόσμος κάθε ηλικίας, παιδιά, μεγαλύτεροι και ολόκληρες οικογένειες, όλοι μαζί συνεργάστηκαν άψογα για έναν καλό, εθελοντικό σκοπό. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον ακούραστα, ομαδικά και με το χαμόγελο στα χείλη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, οι πρόσκοποι της περιοχής συνέβαλαν επίσης από την πλευρά τους στη δράση, μοιράζοντας χυμούς, νερό και σνακ από το κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος της περιοχής. Στο τέλος, μάλιστα, πυροσβέστες που βρέθηκαν στο σημείο, έριξαν το πρώτο νερό στα φυτά και τα δεντράκια που είχαν μόλις φυτευτεί.

Για τον Κωνσταντίνο Ζαφειρόπουλο, υποδιευθυντή του καταστήματος ΑΒ Βασιλόπουλος στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Κερατσίνι, εμπνευστή και υπεύθυνο για τον συντονισμό αυτής της σημαντικής δράσης, η δεντροφύτευση στον λόφο Σελεπίτσαρι, ήταν μία ιδιαίτερη εμπειρία.

Όπως μας είπε «κάθε χρόνο διοργανώνουμε διάφορες δράσεις για την «Ημέρα Εθελοντισμού ΑΒ» και πραγματοποιούμε κάτι διαφορετικό. Φέτος, το κατάστημά μου επέλεξε τη δεντροφύτευση, με τη βοήθεια του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε ένα πάρκο στην είσοδο του οποίου δεν υπήρχαν πολλά δέντρα και φυτά».

«Με τη βοήθεια της αντιδημάρχου επισκεφτήκαμε την περιοχή, ορίσαμε το μέρος της δράσης και καλέσαμε τους προσκόπους της περιοχής να συμμετέχουν. Δημιουργήσαμε μικρές ομάδες με νέα παιδιά και με μεγαλύτερους και ξεκινήσαμε να φυτεύουμε στην περιοχή, με την καθοδήγηση φυσικά των γεωπόνων του δήμου», πρόσθεσε ο κύριος Ζαφειρόπουλος.

Από την πλευρά της, η κυρία Άννα Πετρίδου, υπεύθυνη Ταμείων στο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στο Κερατσίνι, εξέφρασε τη χαρά της, τόσο για τη δική της συμμετοχή στη δράση, όσο και των συνάδελφων της.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάθε χρόνο λαμβάνουμε μέρος σε τέτοιες δράσεις. Αυτό είναι η ΑΒ Βασιλόπουλος. Προσπαθεί να φροντίσει τον άνθρωπο, το περιβάλλον την κοινωνία, να αφουγκραστεί τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω και εμείς, προσπαθούμε από την πλευρά μας να βάλουμε το λιθαράκι μας, όπου μπορούμε», ανέφερε η κυρία Πετρίδου.

Τέλος, ο κύριος Κυριάκος Χονδροκούκης, διευθυντής του καταστήματος ΑΒ Βασιλόπουλος στο Κερατσίνι, μίλησε για τη χαρά του για τη συμμετοχή των εργαζόμενων του καταστήματος σε αυτήν τη δράση. «Κάναμε κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο και αν είχαμε αλλά 1.000 δέντρα, δεν θα σταματούσαμε μέχρι να τα φυτέψουμε όλα».

Το σίγουρο είναι ότι, όπως διαπίστωσα μέσα από τη συμμετοχή μου στη 12η χρονιά εθελοντισμού ΑΒ Βασιλόπουλος, η προσφορά και ο εθελοντισμός είναι στο DNA της ΑΒ. Και αυτό που πήρα μαζί μου φεύγοντας από το Κερατσίνι εκείνη την Κυριακή, ήταν το πόσο όμορφα μπορεί να νιώσει ο καθένας και η καθεμιά μας, κάνοντας μία μικρή πράξη φροντίδας. Αυτή ακριβώς η δράση «ξύπνησε» μέσα μου την οικολογική συνείδηση, μου θύμισε τη σημασία του να προστατεύουμε το περιβάλλον μας, του να επενδύουμε στο πράσινο της πόλης μας, αλλά κυρίως, με έκανε να αναλογιστώ τη μεγάλη σημασία της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον και άλλες εταιρείες, όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, που θα μας δώσουν την ευκαιρία να λάβουμε μέρος σε δράσεις με θετικό αντίκτυπο!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό