16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ζητείται σοβαρότητα – ΤΟ ΒΗΜΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Συμπληρώνουμε τις τρεις πρώτες εβδομάδες του 2024 και ήδη αρκετές δημοσκοπήσεις έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Ολες επιβεβαιώνουν την ίδια γενική εικόνα, ότι δηλαδή η ΝΔ παραμένει κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό, το ΠαΣοΚ παλεύει να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση σε χαμηλά όμως ποσοστά και σε απόσταση αναπνοής από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με τη σειρά του είναι πιθανό σε λίγο καιρό να δίνει μάχη με το ΚΚΕ για την τρίτη θέση.

Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό τη στιγμή που η ακρίβεια έχει φτάσει στο μη περεταίρω; Και η ακρίβεια δεν είναι ένα «ελιτίστικο» θέμα όπως για κάποιους ήταν η τραγωδία των Τεμπών(!) ή το σκάνδαλο των υποκλοπών. Είναι ένα πρόβλημα που γίνεται πλέον αισθητό και στον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας που ακούει μάλιστα τον Πρωθυπουργό να μη μιλά για «εισαγόμενη ακρίβεια» αλλά για «πληθωρισμό της απληστίας» σαν να είναι κάποιου άλλου η δουλειά να τον φρενάρει και δική του μόνο να διαπιστώνει.

Και έπειτα, γιατί η γενική εικόνα της πολιτικής σκηνής δεν μεταβάλλεται παρά το γεγονός ότι σχεδόν κανένας στη χώρα δεν αισθάνεται ασφαλής; Ή παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση δοκιμάζει τις αντοχές των συντηρητικών της ακροατηρίων με νομοσχέδια όπως για τους μετανάστες ή για τα ομόφυλα ζευγάρια;  Επειδή οι πολίτες θυμούνται πολύ καλά τι συνέβη την τελευταία φορά που επένδυσαν ισχυρά τις ελπίδες τους σε δυνάμεις που διέψευσαν τις προσδοκίες τους. Κι αυτή τη φορά θέλουν να είναι σίγουροι ότι μια άλλη πολιτική δύναμη μπορεί να παράσχει μια στέρεη, σοβαρή και συνεπή εναλλακτική χωρίς περιπέτειες.

Η σοβαρότητα των κομμάτων και των πολιτικών προσώπων πιστοποιείται βεβαίως στα μεγάλα αλλά πιστοποιείται και στα μικρότερα. Αν ένα πράγμα αποδείχθηκε από τη δημόσια συζήτηση για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι ότι προκάλεσε αδικαιολόγητη αμηχανία στα κόμματα του λεγόμενου προοδευτικού χώρου.

Πόσο στέρεη εναλλακτική μπορεί να προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν παράγει μακράν περισσότερη παραπολιτική αντί για πολιτική; Αυτό που ακούσαμε ως στάση του κ. Πολάκη δεν ήταν αντιρρήσεις για τον πυρήνα του νομοσχεδίου, μια αντιπρόταση τέλος πάντων, αλλά μια επιχειρηματολογία ότι «δεν περνάει στα Σφακιά». Και ο πρόεδρος του κόμματος υποκλίθηκε και αναχώρησε για Σπέτσες.

Στο ΠαΣοΚ, ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Βουλευτής του κόμματος που έκανε τομή στο οικογενειακό δίκαιο της χώρας δηλώνει δημοσίως ότι στην Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσουμε δόγμα Ερντογάν και οι γυναίκες να γεννούν 5 παιδιά καθώς τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα αυξήσουν τον πληθυσμό μας. Πήρε τέσσερα ολόκληρα 24ωρα στη Χαριλάου Τρικούπη για να αποδοκιμάσει τις απαράδεκτες δηλώσεις, και αυτό μόνο μετά τη «σέντρα» του Αδωνη Γεωργιάδη.

Στο διά ταύτα. Λίγη σοβαρότητα, κύριοι, δεν βλάπτει. Διαφορετικά ας απολαύσουμε όλοι μαζί και τις επόμενες μετρήσεις που έρχονται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό