21.2 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Ζητά εξεταστική επιτροπή για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρόταση για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση του “εγκλήματος” των Τεμπών και τυχόν πολιτικών ευθυνών των εμπλεκόμενων προσώπων, κατέθεσε σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ στη Βουλή.

Σημειωτέον, πως το ΠΑΣΟΚ έχει προαναγγείλει την κατάθεση αντίστοιχης πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, η οποία αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

Ο Περισσός κατέθεσε τη σχετική πρόταση με βάση την ειδική κοινοβουλευτική διαδικασία, όπως αυτή διαμορφώθηκε από την αναθεώρηση του Συντάγματος, που επιτρέπει στη μειοψηφία να συστήσει εξεταστική επιτροπή. 

Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της χώρας, απαιτείται η υπογραφή δέκα βουλευτών για να κατατεθεί πρόταση για εξεταστική, αλλά για να “περάσει” από την Ολομέλεια, χρειάζεται η θετική ψήφος 120 βουλευτών. 

Το ΚΚΕ επιρρίπτει ευθύνες και στα τρία κόμμα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ – «η πρώτη πράξη του δράματος έγινε το 1997 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που προχώρησε στην προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας με την κοινοτική» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην κατατεθείσα πρόταση, με τους υπογράφοντες βουλευτές να τονίζουν πως η τραγωδία των Τεμπών, «επιβάλλεται να εξεταστεί σε βάθος, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες, πολιτικές και ποινικές, σε όλους τους υπεύθυνους».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό