17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ζίβκοβιτς vs Ντεσπόντοφ για την πρόκριση της Σερβίας στο Euro 2024

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ΠΑΟΚτσήδικος εμφύλιος στα προκριματικά του Euro 2024 που πιθανότατα θα στείλει στα γήπεδα της Γερμανίας τον Σέρβο αρχηγό του Δικεφάλου, Άντριγια Ζίβκοβιτς.

Ένα ιδιαίτερο για τον ΠΑΟΚ παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να γίνει την Κυριακή (19/11) το μεσημέρι στο Λέσκοβατς της Σερβίας (μόλις 366 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη).

Εκεί όπου θα συγκρουστούν η Σερβία του Άντριγια Ζίβκοβιτς με τη Βουλγαρία του Κίριλ Ντεσπόντοφ. Βαθμολογικό ενδιαφέρον υπάρχει μόνο για τους Σέρβους που χρειάζονται μόλις έναν βαθμό για να επικυρώσουν το εισιτήριό τους για την τελική φάση του Euro 2024, που θα γίνει το καλοκαίρι στη Γερμανία.

Κι οι δυο μεσοεπιθετικοί του ΠΑΟΚ αναμένεται να ξεκινήσουν βασικοί στο σημερινό παιχνίδι που θα γίνει χωρίς θεατές στις κερκίδες.

Ο Ντεσπόντοφ, ως αρχηγός της εθνικής Βουλγαρίας, βρέθηκε στο επίκεντρο σκληρής κριτικής μετά τα παιχνίδια του Οκτωβρίου που απλά σφράγισαν τον αποκλεισμό της.

Ωστόσο, στο παιχνίδι της περασμένης Παρασκευής (17/11) με την Ουγγαρία, στο ντεμπούτο του Ίλιεφ στον πάγκο των Βουλγάρων, πραγματοποίησε μια πραγματικά ηγετική εμφάνιση, καταγράφοντας ένα γκολ και μια ασίστ στο τελικό 2-2.

Από τη δική του πλευρά ο Ζίβκοβιτς θα έχει, όπως όλα δείχνουν, την ευκαιρία μετά το Μουντιάλ στο Κατάρ να συμμετέχει σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση με την εθνική του ομάδα, στην οποία λογίζεται βασικός.

Μάλιστα, ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς τον χρησιμοποιεί σε έναν διαφορετικό ρόλο από αυτόν που έχει στον ΠΑΟΚ, καλύπτοντας ως full back όλη τη δεξιά πλευρά των Σέρβων σε ένα σχήμα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ είναι για την ώρα ο μοναδικός ποδοσφαιριστής του που μοιάζει να έχει δεδομένη την παρουσία του στα τελικά του Euro. Κωνσταντέλιας και Κουλιεράκης θα πρέπει να περιμένουν τα playoffs της Εθνικής μας Ομάδας, ενώ η Πολωνία του Κεντζιόρα έχει ήδη αποκλειστεί.

Στην αντίστοιχη διοργάνωση της Αφρικής, στο Copa Africa που είναι προγραμματισμένο να γίνει τον Φεβρουάριο έχουν εξασφαλίσει την πρόκρισή τους η Νιγηρία του Εκόνγκ, η Γκάνα του Μπάμπα και η Τανζανία του Σαμάτα.

Ωστόσο, ούτε ο Ράχμαν Μπάμπα, ούτε ο Ουίλιαμ Τροστ Εκόνγκ δεν έχουν συμπεριληφθεί στις τελευταίες κλήσεις των ομοσπονδιακών τους τεχνικών. Σε αντίθεση με τον Αλί Σαμάτα που αγωνίστηκε στον αγώνα του Σαββάτου (18/11) κόντρα στη Νιγηρία κι είχε κι ένα δοκάρι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό