21.4 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Ζήτησε 50.000 δολάρια από τον Έλον Μασκ και «βάζει στο μάτι» και άλλους δισεκατομμυριούχους

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Τζακ Σουίνι είναι ο 19χρονος από τη Φλόριντα που απέρριψε την προσφορά του Έλον Μασκ για 5.000 δολάρια με την προϋπόθεση πως θα διαγράψει τον λογαριασμό του στο Twitter, ElonJet, ο οποίος παρακολουθεί το προσωπικό τζετ του ιδρυτή των Tesla και Space X. O 19χρονος ανέβασε την προσφορά ζητώντας 50.000 δολάρια, ή τουλάχιστον μια ευκαιρία πρακτικής άσκησης, με τον Μασκ να του απαντάει ότι δεν ένιωθε σωστό να πληρώσει για να κλείσει ο λογαριασμός.

Σύμφωνα με τον Σουίνι, ο Μασκ επικοινώνησε για πρώτη φορά μαζί του τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, ζητώντας να κλείσει ο λογαριασμός επειδή ο ιδρυτής της Tesla το θεώρησε ως κίνδυνο για την ασφάλεια.  

Πλέον ο Μασκ μπλόκαρε όλους τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνδέονται με τον 19χρονο, είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι ελπίζει ότι ο δισεκατομμυριούχος θα επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Όσο περιμένει όμως τον Μασκ να διαπραγματευτεί, επιδιώκει να βγάλει χρήματα παρακολουθώντας και άλλους εξέχοντες δισεκατομμυριούχους, όπως ο Μπιλ Γκέιτς και ο Τζεφ Μπέζοες. Πώς θα το κάνει αυτό; Ξεκινώντας μια επιχείρηση που ονομάζεται «Ground Control», με αντικείμενο την παρακολούθηση της δραστηριότητας πτήσης και άλλων τζετ που παρουσιάζουν υψηλό ενδιαφέρον. 

Αυτό που ξεκίνησε ως χόμπι έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα επικερδές εγχείρημα για τον 19χρονο, σχολιάζει το Bloomberg, προσθέτοντας ότι εταιρείες, όπως η Nasdaq Data Link, έχουν αρχίσει να προσφέρουν ιδιωτικές και εταιρικές αεροπορικές πληροφορίες σε πελάτες που ελπίζουν να αποκτήσουν κρίσιμες επιχειρηματικές πληροφορίες. Τα άτυπα εταιρικά ταξίδια μπορούν να παρέχουν ενδείξεις για την επιχειρηματική δραστηριότητα μιας εταιρείας, συγχωνεύσεις και εξαγορές και πολλές άλλες πληροφορίες.

«Οι εταιρείες που παρακολουθούν πτήσεις έχουν εκατομμύρια έσοδα ετησίως», είπε ο Σουίνι . «Μια μικρή περικοπή από αυτά που βγάζουν θα ήταν καλά έσοδα για μένα», πρόσθεσε. 

Η έναρξη μιας επιχείρησης που παρέχει δεδομένα τοποθεσίας σε πραγματικό χρόνο ιδιωτικών αεροσκαφών παρουσιάζει, ωστόσο, ιδιαιτερότητες, τόσο αναφορικά με το απόρρητο όσο και για νομικούς λόγους. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό